Trečiadienį Centro, Liberalų ir Naujosios sąjungų vadovai - Romualdas Ozolas, Rolandas Paksas ir Artūras Paulauskas - prezidentui Valdui Adamkui pristatė birželį rengiamą konferenciją "naujajai politikai" aptarti.

Po susitikimo R. Ozolas žurnalistams sakė, kad šalies vadovas sutiko globoti šį forumą, kuris, pasak centristų lyderio, "yra durys, per kurias išeisime į tolesnį bendradarbiavimą".

Konferenciją rengia šios trys partijos, o kitų politinių jėgų atstovai bus kviečiami skaityti atskirus pranešimus.

Atsakydamas į klausimą, kodėl prisijungti prie rengėjų nepakviesti konservatoriai, socialdemokratai ar LDDP atstovai, R. Ozolas atsakė: "todėl, kad jie ne liberalai".

"Liberalinės partijos čia susirinko ir ieško atsakymo į tai, kokia turi būti atvira, informacinė visuomenė ir kurianti valstybė", sakė centristų lyderis.

Pasak R. Pakso, trims partijoms tai yra priemonė siekti tolesnio tikslo - sėkmingo dalyvavimo Seimo rinkimuose spalį ir galimo bendradarbiavimo po jų.

Jis neatmetė galimybės, kad liberalai, socialliberalai ir centristai parlamente sudarys koaliciją.

R. Ozolo teigimu, tolesni svarstymai bus "kaip nekenkti, o labai pozityviai dirbti".

Forumo "pradžių pradžia" jis pavadino prezidento V. Adamkaus perskaitytą metinį pranešimą.

R. Paksas teigė, kad konferencija siekiama, kad V. Adamkaus mintys nepaskeltų tarp kitų dokumentų ir rutinoje.

Metiniame pranešime Seimui balandžio 20 dieną prezidentas V. Adamkus paragino visus imtis naujos politikos kaip atsvaros sovietiniam palikimui ir įpročiams.

Tada valdančiųjų konservatorių lyderiai V. Adamkaus pranešimą įvertino kaip paramą dabartinės Vyriausybės politikai, ją laikydami kaip tik prezidento įvardinta "naująja politika".

"Visas kontekstas, formavimas nuostatų to, ką prezidentas vadina "naująja politika", aš jutau, kad prezidentas įvardija mintyse tai, kas yra daroma", sakė Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją