Panevėžyje inauguruotas meras komiteto „Povilas Urbšys už sąrašą KARTU“ atstovas Rytis Mykolas Račkauskas vienu svarbiausių darbų įvardijo siekį kurti „realiai veikiančią savivaldą“, suteikiant piliečiams galimybę aktyviai dalyvauti savivaldybės reikaluose.

„Suvokiu tai kaip didžiulę atsakomybę, įpareigojimą ir įsipareigojimą kiekvienam manimi pasitikėjusiam. Mero postas pirmiausia man reiškia tarnystę žmogui ir miestui, galimybė žodžiui „savivalda“ grąžinti tikrąją prasmę, progai įtvirtinti požiūrį, kad nėra nesvarbių žmonių ir nesprendžiamų problemų. Svarbu viskas, kas svarbu bent vienam panevėžiečiui“, - inauguracinėje kalboje R.M.Račkauskas.

Meras žadėjo aktyviai dirbti gerinant verslo ir investicijų aplinką, į miesto valdymą kviesti jaunimą, kurti palankesnes sąlygas darbui ir gyvenimui. Prisiekęs meras žadėjo telkti tarybos narius „kūrybiškam bendradarbiavimui“ įgyvendinant rinkimų pažadus, taip pat kvietė opoziciją „dalykiškai kritikai“.

Panevėžio vicemeru paskirtas verslo konsultantas Aleksas Varna, administracijos direktoriumi – Panevėžio mechatronikos centro vadovas Tomas Jukna.

Pirmajame naujosios Panevėžio tarybos posėdyje už A.Varnos paskyrimą vicemeru balsavo 22 tarybos nariai, penki pasisakė prieš, vienas susilaikė, dar du biuleteniai pripažinti negaliojančiais. Pats A.Varna nuo balsavimo nusišalino.

Vicemeru paskirtas Visuomeninio rinkimų komiteto „Mums svarbu“ atstovas A.Varna kaip savo privalumą tarybos nariams įvardijo patirtį dirbant su investicijomis, kurių pritraukimu jis žadėjo rūpintis dirbdamas naujose pareigose. Jis žadėjo skatinti gyventojų iniciatyvas, turizmu ir miesto įvaizdžiu bei kitais klausimais.

A.Varna Vilniaus universitete įgijęs vadybos ir verslo išsilavinimą, šiuo metu dirba pakuočių gamybos įmonės konsultantu, yra įvairių Lietuvos ir Panevėžio verslo atstovus vienijančių organizacijų narys.

Panevėžio mechatronikos centro direktorius ir universiteto dėstytojas T.Jukna Panevėžio miesto savivaldybei vadovauti paskirtas už jo kandidatūrą balsavus 19 tarybos narių, dar 12 – susilaikė. Naujasis administracijos direktorius teigė turintis patirties su Europos Sąjungos finansavimo projektais ir sakė norintis pertvarkyti savivaldybės administraciją taip, kad ši dirbtų efektyviau.

Kaip rašė portalas 15min.lt, posėdžio išvakarėse Panevėžyje daugiausia mandatų gavę judėjimo „Kartu“ atstovai pasirašė koalicijos sutartį su socialdemokratais, Darbo partijos, visuomeninio komiteto „Mums svarbu“ atstovais, prie valdančiųjų taip pat prisijungė du Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovai. Koalicijai iš viso šiuo metu priklauso 19 iš 31 tarybos nario. Panevėžyje visuomeninis komitetas „Kartu“, kartu su meru, taryboje turi aštuonis mandatus, šešis turi Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, po keturis tarybos narius turi LVŽS ir socialdemokratai, tris - Darbo partija, po du - Liberalų sąjūdis, Gintaro Šileikio visuomeninis komitetas bei komitetas „Mums svarbu“.

Kėdainių meras priesaikai pasirinko rotušę

Kėdainiuose pirmajame posėdyje taip pat prisiekė naujoji taryba, mero, Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) (Liberalų) atstovo Saulius Grinkevičiaus iškilminga inauguracija vyks miesto rotušėje po pietų.

Kėdainiuose suburta LLS (liberalų), Liberalų sąjūdžio, konservatorių ir LVŽS atstovų koalicija. Sutarties nepasirašė, bet sprendimus palaikyti už vicemero postą žadėjo socialdemokratai. Iš viso valdantieji, neskaitant socialdemokratų, čia turės 12 mandatų. LLS (liberalai), įskaitant merą, taryboje turi šešis narius, po dvi vietas taryboje gavo Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, socialdemokratai ir konservatoriai. Trylika tarybos mandatų gavę „darbiečiai“ po dešimtmečio valdymo lieka opozicijoje.