„Šios pratybos pilnai parodo, kad baigtas formuoti NATO priešakinis batalionas, jis pilnai dalyvaus šiose pratybose. Būtent generalinis sekretorius yra tas architektas, kurio dėka mes ir turime NATO batalionus, labai čia daug ir jo asmeninio indėlio, kad tokios greitos NATO reformos įvyktų ir sprendimai būtų taip greitai įgyvendinti. Taigi mes šį žmogų laikome savo draugu, Lietuvos draugu“, - LRT radijui sakė D. Grybauskaitė.

Renginyje taip pat dalyvaus krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas. Į renginį laukiama atvykstant kitų NATO šalių ambasadorių, kariuomenių vadų, Seimo narių, Jonavos, Kėdainių savivaldybių merų, kitų svečių.

Svečiai stebės, kaip pratybų kariai vykdo vandens kliūties įveikimo operaciją. Per šią operaciją tarptautinė kovinė grupė su sunkiąja karine technika persikels per upę karo inžinerijos specialistų įrengtu laikinu pontoniniu tiltu ir toliau vyks vykdyti užduoties. Renginio vietoje bus išrikiuota pratybų dalyvių karinė technika ir dalyvaujantys kariai.

Birželio 12–23 dienomis Lietuvoje vykstančiose tarptautinėse pratybose „Geležinis vilkas 2017“ dalyvauja per 5,3 tūkst. karių iš dešimties NATO valstybių. Lietuvos kariuomenės poligonuose ir kitose teritorijose šalies ir sąjungininkų kariai treniruojasi atlikti gynybos ir puolimo operacijas.

Pratybose taip pat bus vertinamas NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės pasirengimas kartu su partneriais vykdyti įvairaus tipo užduotis.

„Geležinis vilkas 2017“ yra Baltijos šalyse ir Lenkijoje vykstančių pratybų „Saber Strike“ (liet. „Kardo kirtis“) dalis. Šių metų pratybų pagrindinis dėmesys skiriamas NATO priešakiniams batalionams treniruoti ir jų veiksmų suderinamumui su NATO sąjungininkais gerinti.