Rugsėjo 26-ąją Baltijos šalių oro erdvę saugantys NATO naikintuvai atpažino ir palydėjo tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį skridusį orlaivį „IL- 20“ ir iš Kaliningrado srities į Rusijos žemyninę dalį skridusį orlaivį „An-26“ . Orlaiviai skrido pagal iš anksto pateiktus skrydžio planus, ryšį su skrydžių valdymo centrais palaikė, tačiau skrido be įjungtų atsakiklių.

Rugsėjo 28-ąją NATO naikintuvai palydėjo tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Kaliningrado srities į Rusijos Federacijos žemyninę dalį skridusį orlaivį „An-12“. Orlaivis skrido pagal skrydžio planą, ryšį su skrydžių valdymo centrais palaikė, atsakiklis buvo įjungtas.

Rugsėjo 29-ąją NATO naikintuvai palydėjo tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Kaliningrado srities į Rusijos žemyninę dalį skridusį orlaivį „IL- 20“. Orlaivis skrido pagal iš anksto pateiktą skrydžio planą, ryšį su skrydžių valdymo centrais palaikė, tačiau skrido neįjungęs atsakiklio.