Taip jau sutapo, kad būtent Pietų Lietuvai šį savaitgalį daugiausiai saulės ir pavasariškos šilumos, todėl Druskininkų kurorto parkus ir gatves užplūdo poilsiautojai. Sekmadienį įdienojus termometrų stulpeliai kurorte rodė 18 – 20 laipsnių šilumos, sparčiai sprogo medžių pumpurai, o visai nebaikštūs smilginiai strazdai ir varnėnai džiugino Vijūnėlio parko lankytojus savo giesmėmis.

Šimtai tūkstančių parko narcizų nelaukė kitą savaitgalį, per kurorto mero Ričardo Malinausko gimtadienį, suplanuotos Narcizų žydėjimo šventės, bet išskleidė savo žiedus jau dabar. Pasivaikščioti po tokią gėlių jūrą ir nusifotografuoti skubėjo vietiniai gyventojai bei gausiai Druskininkus šį savaitgalį užplūdę svečiai.

Eilė nusidriekė ir prie Druskininkų lynų keltuvo, nors jis, kaip jau tapo įprasta, neišvengė sutrikimų. Šeštadienio vakarą nuo Druskininkų vandens parko iki slidinėjimo arenos nusikėlusi keleivių grupė grupė, nors ir buvo įsigijusi bilietus pirmyn ir atgal, grįžti keltuvu dėl jo gedimo jau negalėjo.

„Keltuvo stotelėje prie slidinėjimo arenos mums negalėjo grąžinti pinigų. Liepė pėsčiomis eiti atgal prie vandens parko į pradinę stotelę,“- pasakojo šio incidento dalyvė Jurgita.

Skelbiama, kad lynų keltuvo ilgis yra 1 kilometras 161 metras, bet einant pėsčiomis per tiltą atstumas nuo slidinėjimo arenos iki vandens parko pailgėja iki daugiau kaip 2 kilometrų.

Sekmadienį keltuvas vėl veikė, o eilėje prie jo stovintys kurorto svečiai sakė laukę apie pusvalandį.