Kaip DELFI sakė Bendrojo pagalbos centro Šiaulių skyriaus viršininkas Nerijus Adomavičius, vien Šiaulių apskrityje bendrojo pagalbos centro telefonu 112 ugniagesiai gelbėtojai kviesti į 13 gaisrų.

„Degė nuo ražienų iki namų“, - sakė N. Adomavičius.

Pasak pareigūno, Šiaulių krašte vėtra prasidėjo apie 22 val., pats jos pikas tęsėsi kelias valandas.

Po didžiulių karščių - įspūdingi žaibai

DELFI skaitytoja Rosita pasidalino ketvirtadienio vakare Šiauliuose siautusios stichijos nuotraukomis.

Vaizdai, kuriuose užfiksuoti įspūdingi žaibai, buvo nufotografuoti apie 22.15-23.35 val. Nuotraukos darytos pietiniame Šiaulių rajone.

Iškvietimus vėtros padariniams šalinti ugniagesiai gelbėtojai pradėjo Kuršėnuose, kur nuo važiuojamosios kelio dalies reikėjo patraukti išvirtusį medį.

Prieš pusiaunaktį Šiaulių rajone, kaip manoma, nuo žaibo iškrovos užsidegė javų laukas, po pusiaunakčio Šeduvos seniūnijoje ugniagesiai gelbėtojai gesino užsiliepsnojusį ūkinį pastatą.

Po kelių minučių telefonu 112 gautas pranešimas apie Pakruojo rajone užsidegusį ūkinį pastatą. Kaip sakė šeimininkas, į jį trenkė žaibas.

Ugniagesiai gelbėtojai žaibo padarinių kviesti likviduoti į Naująją Akmenę, taip pat – į Šiaulių rajono Šakynos miestelį, kur užsiliepsnojo gyvenamojo namo palėpė.

Vilniuje vėjas laužė šakas

Vilniuje apie 2-3 valandą nakties vėtra prasidėjo kruša. Kaip DELFI parašė Lentvario gyventojas, penktadienio rytą,  9 val. jo daže dar gulėjo krušos palikti ledai. „Moliūgėliai - be lapų. Gėlės - be žiedų“, – rašė skaitytoja.

Stiprūs vėjo gūsiai laužė šakas. Kaip sakė BPC Vilniaus skyriaus viršininko pavaduotoja Jelena Montvilienė, dėl žaibų pagalbos telefonu gaisrų neregistruota, tačiau gelbėtojams teko vykti nuo važiuojamosios kelio dalies traukti virtuolių.

Kaip pranešė Centro Vilniaus skyrius, nuo ketvirtadienio vakaro iki penktadienio 8 val. ryto gauta 12 pranešimų apie vėtros sukeltus padarinius – 8 pranešimai apie nuvirtusius medžius, 4 – apie vėjo nutrauktus elektros laidus. Pranešimų apie nukentėjusius žmonės negauta.

Palangoje medis prispaudė automobilį

Kaip DELFI informavo BPC Klaipėdos skyriaus viršininkas Rolandas Milius, nuo važiuojamosios dalies patraukti išvirtusių medžių Tauragės, Klaipėdos ir Telšių apskrities ugniagesiai gelbėtojai kviesti 27 kartus. Gauti 8 iškvietimai dėl nutrauktų elektros laidų. Vienoje vietoje elektros laidus nutraukęs medis užsidegė.

„Palangoje vėtros išverstas medis užkrito ant automobilio. Tačiau, kaip teigė apie įvykį pranešęs mašinos savininkas, žmonės nenukentėjo”, - sakė R. Milius, pridurdamas, jog vėtra Klaipėdos krašte buvo stipri, tačiau, pagal pirminius duomenis, dėl žaibo iškrovos gaisrų šį kartą pavyko išvengti.