Šeštadienį neregistruotos Nacionalsocialinės partijos mitingas, priviliojo kelis šimtus žmonių.

Kaip BNS sakė Nacionalsocialinės partijos lyderis Mindaugas Murza, šiame mitinge šiauliečiai nebesulaukė valdžios dėmesio, jame nedalyvavo nei Šiaulių miesto merė Vida Stasiūnaitė, nei vicemeras Vaclovas Vingras.

Šią savaitę Seimo vadovybės atstovai griežtai kritikavo socialliberalės V. Stasiūnaitės dalyvavimą M. Murzos nacionalsocialistų praėjusį šeštadienį surengtame mitinge, kur miesto merė nacionalsocialistų simbolikos fone kalbėjo nuo jų visureigio.

"Valdžios atstovai, nedalyvaudami mitinge, parodė, jog jie laužo savo žodžius kaip ir visi, parodė bailumą ir panieką žmonėms, kurie laukia valdžios paaiškinimų dėl esamos situacijos. Tai yra panieka, spjūvis žmonėms į veidą. Mes tikrai su tuo nesitaikstysime", sakė M. Murza.

Šeštadienio mitinge susirinkusieji pritarė streikuojantiems ir badaujantiems Kauno bendrovės "Inkaro avalynė" darbininkams, "išreiškė pritarimą ir padėką už jų valią ir ryžtą parodytą valdžios atžvilgiu".

Nesulaukę valdžios atsakymų į šiauliečiams rūpimus klausimus nacionalsocialistai planuoja kitą penktadienį Šiauliuose vėl surengti mitingą.

M. Murzos teigimu, nacionalsocialistų mitingai nebus rengiami "kaip televizijoje laidų ciklas", tačiau žmonės bus telkiami gan dažnai.

"Valdžia tik kalba, o mes vykdome pilietinės visuomenės sukūrimą. Mes tą pradėjome daryti dėl to, kad patys žmonės dalyvautų savo gerovės kūrime. Niekas to už mus nepadarys, jei mes būsime abejingi, tai mumis naudosis ir mus išnaudos", sakė M. Murza.

Pasak M. Murzos, nacionalsocialistai nebeketina dėl šiauliečių problemų kreiptis į valdžią, kuri yra kurčia jų problemoms.