Diktantas buvo rašomas visose Lietuvos savivaldybėse ir Lietuvos ambasadose užsienyje. Pirmą kartą diktantą buvo galima rašyti ir Vilniaus knygų mugėje. Diktantą per LRT radijo pirmąją programą skaitė Marijus Žiedas.

Nacionalinį diktantą organizuojančio savaitraščio "Atgimimas" redaktorė Vytautė Šmaižytė BNS teige kol kas nežinanti tikslaus diktantą rašiusių žmonių skaičiaus. Anot jos, tikslesni skaičiai turėtų paaiškėti pirmadienį.

Anot jos, žinoma, kad apie 200 žmonių tekstą rašė Vilniaus miesto savivaldybės salėje, apie 90 - Vilniuje vykstančioje Knygų mugėje. Iš viso diktantą užsiregistravo rašyti šimtai žmonių visose Lietuvos savivaldybėse.

V.Šmaižytė teigė, kad diktantą rašyti ryžosi daugiausia jaunimas.

Diktantas taip pat buvo rašomas Lietuvos atstovybėse užsienyje - ypač aktyviai buvo registruojamasi Briuselyje ir Paryžiuje.

Anot V.Šmaižytės, diktantą rašė ir žmonės Lietuvos atstovybėje Čikagoje - dalyviams dėl laiko juostos skirtumų teko anksti keltis. Iš viso atstovybėse rašė 26 žmonės. Diktantas rašytas ir mažesniuose Lietuvos miesteliuose, pavyzdžiui, Nidoje gauti 5 dalyvių tekstai, nors tekstą rašė daugiau žmonių.

"Kiti galbūt pabijojo atiduoti tekstą", - spėjo V.Šmaižytė. Anot jos, teksto skyryba šįkart buvo pakankamai sudėtinga.

Nacionalinio diktanto finalas bus rengiamas Vilniuje. Jo data bus paskelbta vėliau. Finalo dalyvius atrinks lietuvių kalbos ekspertų komisija.

Kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai. Moksleiviai varžysis atskiroje konkurso grupėje.

Pirmą kartą projekto istorijoje diktantą bus galima rašyti namuose ir tekstą organizatoriams išsiųsti paštu. Tačiau rašiusieji savarankiškai negalės konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo. Projekto organizatoriai paštu atsiųstus diktantus įsipareigoja patikrinti, ištaisyti ir grąžinti autoriams.

Nacionalinį diktantą ankstesniais metais rašyti susirinkdavo po kelis tūkstančius žmonių.

Nacionalinį diktantą ankstesniais metais rašyti susirinkdavo po kelis tūkstančius žmonių.