„Nieko nežinau, tiek jūs žinote, tiek aš“, – penktadienį žurnalistams sakė prieš teismą dėl melagingų parodymų davimo Andriaus Ūso byloje stojęs V. A. Kedys. „Aš jau numirt ruošiuos“, – į klausimą, ar jam dėl dukros ramu, ašarodamas atsakė V. A. Kedys.

Penktadienį sueina metai, kai jo anūkė atiduota motinai Laimutei Stankūnaitei. „Nieko apie mergaitę nežinome, visą laiką bandėme sužinoti, kur ji, nieko“, – graudinosi V. A. Kedys.

Apie žmoną bei sūnų tyli ir N. Venckienės sutuoktinis A. Venckus. Paklaustas apie tai, kur yra jo žmona ir sūnus, A. Venckus baigė atsakinėti į žurnalistų klausimus.

N. Venckienės bendražygiai spėja, kad Seimo narė išvyko į JAV. N. Venckienės rėmėjai šią savaitę sakė, kad jų lyderė sveika, gyva ir ruošiasi teisinei kovai.

DELFI primena, kad Seimas teisinį N. Venckienės imunitetą panaikino balandžio mėnesio 9 d. pačiai politikei posėdyje nedalyvaujant. Tai reiškia, kad N. Venckienę galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jos laisvę. Vėliau paaiškėjo, kad N. Venckienė su sūnumi išvykusi į užsienį.

Praėjusią savaitę Šiaulių apygardos prokuratūroje buvo priimtas sprendimas paskelbti ieškomos N. Venckienės paiešką. Policijos pareigūnams pavesta nustatyti tikslią įtariamosios gyvenamą vietą. Pareigūnai paruošė ir išsiuntė dokumentus į Lietuvos kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdybą dėl tarptautinės paieškos paskelbimo (dėl dingusiosios dabartinės buvimo vietos nustatymo).