Prokurorai pradėjo tyrimą dėl Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimo Kedžių ir Venckų namuose, kai mažametė prieš kamerą pasakojo apie neva patirtą seksualinę prievartą. Nuo teisėsaugos besislapstančiai Neringai Venckienei tai gali užtraukti baudžiamąją atsakomybę – prokurorai galėtų kreiptis į užsienio kolegas dėl parlamentarės ekstradicijos.

„Jinai buvo tvirkinta tos pačios šeimos visus tuos 9 mėnesius, kai ji buvo izoliuota nuo manęs, nuo darželio. Taigi pažiūrėkite, jinai į darželį nebuvo vedama, jinai nuo manęs buvo atskirta“, – prieš kelerius metus „Lietuvos ryto“ televizijai kalbėjo Laimutė Stankūnaitė. Dabar šie žodžiai sulaukė teisėsaugos dėmesio.

Generalinė prokuratūra Kauno prokurorams pavedė ištirti, ar mergaitė nebuvo tvirkinama, kai Garliavoje prieš filmavimo kameras pasakodavo apie neva patirtą seksualinę prievartą. Už tai gresia iki 5 metų nelaisvės.

„Taip tyrimas pradėtas, jis perduotas į Kauno apygardos prokuratūrą Tai šio tyrimo esmė ir yra tokia, kad būtų nustatyti asmenys ir sprendžiama dėl jų patraukimo baudžiamojon atsakomybėn“, – „Lietuvos ryto“ televizijai patvirtino Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Pradėtas tyrimas pedofilijos šešėlį meta ir pačiai N. Venckienei, ir jos artimiesiems. N. Venckienei tai užtrauktų kur kas didesnę baudžiamąją atsakomybę negu už iki šiol inkriminuotas veikas. Be to, prokurorams atsirastų pagrindas kreiptis į užsienio kolegas dėl besislapstančios N. Venckienės ekstradicijos ir ją į Lietuvą pargabenti su antrankiais.