Dar prieš išvykdama N. Venckienė su kolegomis susitarė, kad prašys įregistruoti Seime parengtas prokuratūros ir teismų įstatymų pataisas. Detalius nurodymus, kur jos padėtos ir kas ten rašoma elektroniniu paštu atsiuntusi moteris greičiausiai nepagalvojo, kad pagal atgalinį adresą galima bus atsekti jos buvimo vietą.

„Pirmas laiškas iš JAV gautas balandžio 16 dieną, ji nepamiršo pasveikinti savo padėjėjo su gimimo diena. Akivaizdu, kad laiškai buvo siųsti iš kažkokios JAV interneto kavinės“, - sakė „Drąsos kelio“ partijos narys Valdas Vasiliauskas. Jis tikino, kad N. Venckienės buvimo vietą nustatė pagal IP adresą.

Pasak V. Vasiliausko, tik N. Venckienė galėjo žinoti, kur padėti dokumentai ir tikslią padėjėjo gimimo datą.

Nustatyti, kur tiksliai yra „Drąsos kelio“ lyderė, prokurorai oficialiai įpareigojo policiją. Pareigūnai prieš tai tikino, kad dingusių asmenų paieška ilgai neužtrunka, ypač jei jie išvyksta viešuoju transportu. Dabar tiek policijos, tiek prokurorų entuziazmas pamažu blėsta.

„Ji yra ieškoma visame pasaulyje, yra paskelbta tarptautinė paieška“, - sakė prokurorė Nina Raugienė.

N. Venckienė dingo balandį. Jos paieška paskelbta gegužės 10 dieną. Jai prokurorai nori pateikti įtarimus pagal šešis baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad Seimo narė pažemino teismą, nevykdė teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, trukdė antstolei, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir naudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.