„Rinkimų dieną mes jau sudavėme realų smūgį politinei korupcijai Lietuvoje štai kokiu būdu: nors neperžengėme reikalingų 7 proc. barjero, bet peržengėme Darbo partiją, esame tikri, kad ženkliai prisidėjome prie to, kad ji nepatektų į Seimą, taip pat reikšmingai sumažinome „Tvarkos ir teisingumo“ atstovų skaičių Seime“, – per spaudos konferenciją pirmadienį sakė televizijos prodiuseris K.Krivickas.

Antikorupcinė Naglio Puteikio ir Kristupo Krivicko koalicija neperkopė koaliciniams sąrašams būtino peržengti 7 proc. barjero, surinko apie 6 proc. balsų. Tuo metu partijoms daugiamandatėje apygardoje taikomas mažesnis – 5 proc. – barjeras.

K.Krivickas sakė po šių rinkimų iš politikos trauktis neketinantis, tačiau neatsakė, ar stos į N.Puteikio vadovaujamą Centro partiją.

„Atsakant į klausimą dėl stojimo į partiją, tai jau yra būsimo rinkimų ciklo strategijos dalis ir mes tikrai priimsime patį naudingiausią mūsų kovai ir mūsų dalyvavimui sprendimą. Galbūt jeigu tam reikės įstoti į Centro partiją ir ją sustiprinti savo dalyvavimu tiesioginiu būnant nariu, neatmetu tokios galimybės, taip pat kaip ir neatmetu dalyvavimo būnant nepriklausomu kandidatu“, – aiškino K.Krivickas.

N.Puteikis įsitikinęs, kad jų susivienijimas tik dalyvaudamas kaip koalicija galėjo pasirodyti sėkmingai. Anot jo, egzistuojantis draudimas partijos pavadinime nurodyti pavardes būtų neleidęs jiems surinkti 6 proc. balsų.

„Mes ne dėl to, kad esam narcizai, įrašėme savo pavardes (...), o dėl to, kad jokio kito būdo neturint pinigų nėra, reikia rašyti pavardes ir mes todėl taip padarėme“, – aiškino jis.

„Pasiektą rezultatą vertiname kaip labai gerą, kaip Naglis ir sako, ta strategija pasiteisino. Vargu, ar turėtume tokias galimybes ir tokį rezultatą, jeigu startavę tik gegužės mėnesį su Lietuvos centro partijos pavadinimu šiandien ateitume į rinkimus. Būtų pritrūkę laiko ir raumenų“, – kalbėjo K.Krivickas.

Antikorupcinės koalicijos sąrašą rinkimuose vedęs N.Puteikis su maždaug 25 proc. balsų pirmauja uostamiesčio Danės apygardoje, antrajame ture jis susitiks su Liberalų sąjūdžio atstovu Simonu Gentvilu (apie 22 proc.). Daugiau koalicijos kandidatų į antrą turą nepateko.

Antras Seimo rinkimų turas vyks spalio 23 dieną.