Kaip DELFI informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešųjų ryšių poskyrio vedėja Evelina Pagounis, byla perduota Vilniaus apylinkės teismui.

Vilniaus apylinkės teismo atstovės spaudai Airinės Šerelytės teigimu, byloje kaltinamasis S. Asgarovas pripažino savo kaltę iš dalies, jam skirtos dvi kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Parlamentaro žmona, Lietuvos jūrų muziejaus Ryšių su visuomenė skyriaus vedėja N. Puteikienė iš kaltinamojo reikalauja 17 tūkst. litų turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo. Pasak moters, ji sulaukė kaltinamojo S. Asgarovo pasiūlymo susitarti taikiai ir sumokėti jai 7 tūkst. litų, tačiau pašnekovė sako nusileidusi iki 15 tūkst. litų, bet atsakymo nesulaukė.

„Iš tiesų galėjau nukentėti labiau, tačiau vis dar liko trikdančios kosmetinės problemos. Kur buvo žaizda galvoje, nuskusti plaukai, jie atauga ežiuku. Todėl ar atstovauju muziejui, ar su vyru kur einu, turiu užsukti pas kirpėją, kad pašukuotų ir kad tas vaizdas nebūtų neestetiškas, kad kitiems nekristų į akį. Likęs 7 cm randas ant kelėno, nes kai tas stiklas nukrito, aš ant tų stiklų parkritau: buvau su pirštinėmis, bet su suknele ir kojinėmis, todėl susižeidžiau. Praėjau keletą reabilitacijos kursų, tai tas randas ne ką tesumažėjo“, - DELFI pasakojo N. Puteikienė.

Atsiprašė teisme

Seimo nario žmona pasakoja, kad nuo sužalojimo iki teismo posėdžio birželio mėnesį ji nesulaukė kaltinamojo atsiprašymo ir tik teismo metu S. Asgarovo advokatas paragino savo ginamąjį atsiprašyti.

„Iki posėdžio neišgirdau nei atsiprašymo, nieko. Jis į posėdį atėjo su advokatu ir tada jam advokatas vis aiškino: „Atsiprašyk“. Ir tada jis bandė atsiprašinėti. Jis kalba rusiškai, bet tas kalbėjimas toks kaip sovietmečiu prekiautojai kalbėdavo: „Izvinite menia, ja nechatel, izvinite“, - prisiminė N. Puteikienė.

Tačiau, pasak pašnekovės, blogiausia yra tai, kad kaltinamasis ir jo draugai, kurie byloje yra liudininkai, apie incidentą nepranešė savo tėvams.

„Per tą laiką aš sulaukiau skambučio, paskui žinutės, kad Sabiras siūlo 7 tūkst. litų. Aš atrašiau, kad tokia suma manęs netenkina, tenkintų 15 tūkst. litų ir galėtume nekalbėti apie teismą, užmiršti tuos dalykus. Teisme pateikta 17 tūkst. litų prašymas. Po to aš neišgirdau iš jo jokių žinių. Bet problema ta, kad jie išlaikomi tėvų, bijo pasakyti tėvams. Jei pasakytų tėvams, problema būtų išspręsta. Manau, kad deramiausiai juo ir išbartų tėvai“, - sakė N. Puteikienė.

Sumokėjo pinigus Ligonių kasai ir viešbučiui

Vilniaus apylinkės teismo atstovė spaudai A. Šerelytė DELFI teigė, kad kaltinamasis iš dalies pripažino savo kaltę, jam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Kaltinamasis S. Asgarovas taip pat yra visiškai atsiskaitęs su Valstybine ligonių kasa ir viešbučiu „Green“, kurio stogelis buvo suskaldytas ir užgriuvo N. Puteikienei bei jos dukrai ant galvos.

DELFI primena, kad stiklinis stogas ant N. Puteikienės ir jos dukters užgriuvo šių metų vasario mėnesį, moteriai su dukra grįžtant iš Vilniaus knygų mugės.

Lietuvos jūrų muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja dirbanti N. Puteikienė buvo apsistojusi „Green“ viešbutyje Pilaitėje, kuriame gyvena ir Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos studentai.

Įtariama, kad stiklinis stogas skilo devintame aukšte gyvenantiems šios mokyklos studentams numetus stiklinę, kuri buvo naudojama kaip peleninė.

„Kaltinamasis prisipažįsta kratęs pelenus į stiklinę, kuris stovėjo ant palangės, šalia plastikinio stiklainio su uogiene, kurį ten laiko kaip šaldytuve. Nueidamas toliau degtinės ir energetinių gėrimų galbūt per stipriai uždarė langą ir galbūt nuo vibracijos stiklinė nukrito apačion“, - pasakojo N. Puteikis.

Su kaltinamuoju S. Asgarovu DELFI susisiekti nepavyko.