Signatarė Nijolė Oželytė socialiniame tinkle „Facebook“ B. Bradauską išvadino dvasios liliputu, pasižyminčiu padugnės mentalitetu, o liberalas Eligijus Masiulis pasiūlė deportuoti socdemą ir jį palaikančią Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę į kurią nors komunistinio režimo šalį, pavyzdžiui, Šiaurės Korėją.

Maža to, B. Bradausko poelgis netgi iliustruotas specialiu memu, kur politikas kaip šuo klūpo priešais išsidrėbusį Vladimirą Putiną.
Vladimiras Putinas, Bronius Bradauskas

N. Oželytė išsityčiojo iš kairiųjų

„Padugnės mentaliteto B. Bradauskas aiškina, kad neparodė Lietuvos laisvės kovų filmo užsienio svečiams, nes ten neva nėra apdainuoti A. Brazausko nuopelnai nepriklausomybei. Ar tas dvasios liliputas tikrai norėtų, kad būtų garsiai papasakota, kaip A. Brazauskas isteriškai rėkė apie „Landsbergio“ provokaciją, kai išgirdo, kad Sąjūdžio frakcija balsuos ne už „suverenitetą SSSR sudėtyje", o už visišką nepriklausomybę? Aš buvau to darkymosi liudininke, man net teko pasakyti, kad tauta užmėtys jį šiukšlėmis, jei išgirs, ką jis čia kalba arba jei jo vadovaujami perkrikštai komunistai už nepriklausomybę nebalsuos“, - socialiniame tinkle rašo N. Oželytė.

Signatarė sako, kad A. Brazauskas ir „jo komunistai“ už nepriklausomybę balsavo „išsuktomis rankomis“, nes bijojo tautos reakcijos. N. Oželytės pasakojimu, po balsavimo Justas Vincas Paleckis klykė po visą salę apie popierinę nepriklausomybę, širsdamas, kad dėl baimės buvo priverstas balsuoti.

„Didingo stoto, bet niekingos dvasios AMB nėjo kalbėti Katedros aikštėje žmonėms, pasakė, kad kalbės „Kai paslėpsite šituos skudurus", tai yra trispalves. Tai aš mačiau savo akimis. Jau paskelbus nepriklausomybę, jis laukė rusiškų tankų, Maišiagaloje,galimai, prašė Gorbio tiesioginio valdymo, laiškelis,kurio jis atsižadėjo, buvo paviešintas. Jau paskelbus nepriklausomybę komunistų CK posėdyje paklaustas, už ką gi partija pasisako – už suverenitetą sudėtyje ar už nepriklausomybę – jis pasakė, kad „partija patylės“. Tai aš mačiau savo akimis ir girdėjau savo ausimis“, - rašo N. Oželytė.

Buvusi politikė sako, kad faktas, jog iš idėjos kurti savo kariuomenę besityčiojusiam A. Brazauskui teko Sąjūdžio paruoštus dokumentus teikti NATO ir Europos Sąjungai, yra nieko daugiau kaip likimo pokštas.

„Tokio B. Bradauskui reikia vaizdelio?“ - stebėjosi signatarė.

E. Masiulis siūlo deportuoti į Šiaurės Korėją

Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis pareiškė manantis, kad B. Bradausko ir jo iniciatyvą palaikiusios Seimo pirmininkės L. Graužinienės vieta – ne Lietuvoje, o Šiaurės Korėjoje.

E. Masiulio nuomone, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas B. Bradauskas ir parlamento vadovė L. Graužinienė turėtų iškeliauti į komunistinio režimo šalį. Ir nebegrįžti.

„Tenka konstatuoti, kad kojas į Seimo nario priesaiką ir Lietuvos valstybę nusivalė ne tik socialdemokratas B. Bradauskas, bet ir Seimo pirmininkė L. Graužinienė. Tokiems politikams, kurie vis dar reikalauja „pataisyti“ filmus apie Lietuvos Nepriklausomybę, norisi įteikti bilietą atgal į praeitį, pvz., į Šiaurės Korėją. Bilietas į vieną pusę“, - socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė E. Masiulis.

Sykiu ir priminė Seimo nario priesaiką, o tiksliau – įsipareigojimą „visomis išgalėmis stiprinti Lietuvos nepriklausomybę“. B. Bradauskas ir L. Graužinienė, politiko nuomone, savo veiksmais priesaiką sulaužė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5077)