Buvęs Tauragės antstolis 32 metų V.Ševčenka nutarė pagelbėti savo pažįstamai ir įrašė neteisingus duomenis apie „Sodros“ Tauragės skyriaus vyriausiajai specialistei išmokėtą atlyginimą.

Tad moteris gavo 125 tūkst. 936 litų motinystės pašalpą, kuri buvo 66 tūkst. 291 litu didesnė, negu būtų apskaičiuota pagal darbą pagrindinėje jos darbovietėje.

Šilalės rajono apylinkės teismas Ingridai B. ir V.Ševčenkai skyrė po dvejus metus nelaisvės pataisos namuose.

Be to, moteriai, kuri dabar išėjusi motinystės atostogų ir augina vaiką, „Sodra“ pateikė beveik 30 tūkstančių litų civilinį ieškinį. Šiuos neteisėtai išmokėtus pinigus nuteistieji turės sumokėti solidariai.

„Sodros“ darbuotoja Ingrida B. pernai vasarą dar laikinai įsidarbino ir buhaltere antstolio V.Ševčenkos kontoroje. Čia ji dirbo nuo birželio 10 iki 30 dienos po darbo valandų „Sodroje“.

Už 46 valandų darbą ji gavo 10 tūkstančių litų atlyginimą neatskaičiavus mokesčių.

„Kai jai buvo išduotas leidimas dirbti antstolio kontoroje, mes žinojome, kad ji yra penktą mėnesį nėščia ir kad galbūt ketina dirbti papildomą darbą dėl didesnės motinystės pašalpos. Į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą kreipėmės, kai sužinojome, jog moteriai buvo išmokėtas 10 tūkstančių litų atlyginimas, kuris nėra realus. Antstolio kontoroje dirbusi buhalterė, kurią Ingrida B. pavadavo, gaudavo tik 800 litų mėnesio atlyginimą. Įstatymai darbdaviams nedraudžia mokėti didesnio atlyginimo, bet reikia vadovautis teisingumo, protingumo ir sąžiningumo principais“, – vakar teisme kalbėjo „Sodros“ Tauragės skyriaus vadovas Žydrūnas Valančius.