Pripažino kalta

Kauno apylinkės teismas Daivai L. skyrė 1130 eurų dydžio bauda. Šį nuosprendį apskundė tiek mokytoja, tiek ir kitos bylos šalys. Ir Kauno apygardos teisme byla nagrinėjama už uždarų durų.

Mokytojai buvo pareikšti kaltinimai dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir (ar) neliečiamumą. Už šį nusikaltimą baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pokurorai mokytojai, kuri savo kaltės nepripažino, siūlė švelniausią bausmę.

„Nepadariau to, kuo esu kaltinama“, - ankstesniuose posėdžiuose teigė Daiva L., šiuo metu dirbanti mokytoja Kauno technologijos universiteto (KTU) licėjuje.

Rado SMS žinutes

Istorija nutiko vienoje iš Kauno katalikiškų mokyklų. Kaip DELFI pasakojo mokyklos direktorius, istoriją į viešumą iškilo, kai tėvai berniuko telefone rado sūnaus ir mokytojos susirašinėjimą SMS žinutėmis.

„Viską baigiame ir laikome paslaptyje“, - žinučių turinį perpasakojo direktorius.

Paaiškėjo, kad dviejų vaikų mama ir aštuntokas savanoriškai galėjo turėti lytinių santykių. Galbūt – net mokykloje. Apie tai papasakojo pats berniukas.

Iš pradžių visos pusės sutarė taikiai baigti konfliktą – mokytoja paliko mokyklą, berniukas joje tebesimoko ir dabar. Tačiau aštuntoko tėvai galiausiai nusprendė kreiptis į teisėsaugą – mokytojai pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 151-ojo straipsnio 1 dalį.

“Nieko pikantiško“

Mokytoja aštuntokams vedė lietuvių kalbos pamokas, tačiau mokyklos direktorius negalėjo atsakyti, kada tarp pedagogės ir jos mokinio galėjo užsimegzti seksualinis ryšys. Direktorius apie buvusią kolegę negalėjo pasakyti nieko blogo.

„Nebuvo ji nei pamaiva, nei koketė, nei ypatinga gražuolė. Tikrai nieko pikantiško“, - sako direktorius.

Berniuką direktorius apibūdino kaip „ramų ir kuklų“.

„Negalime ir dabar patikėti, kad kažkas galėjo tarp jų būti“, - stebisi direktorius.

Į skandalą įsivėlusi moteris augina du vaikus, turi vyrą. Direktoriaus žiniomis, kilęs skandalas santykių tarp sutuoktinių neįtakojo – pora ir toliau gyvena kartu.