Spaudos konferencijoje penktadienį M. Murza sakė tokį sprendimą priėmęs, kai nepavyko Teisingumo ministerijoje įregistruoti LNSP partijos.

"Pakliūti į Seimą nėra mano tikslas. Man dabar reikia rūpintis partijos įregistravimu ir jos stiprinimu, tikiuosi, kad kitus, 2004 metų rinkimus laimėsime triuškinančia pergale", sakė M. Murza.

Pasak jo, sprendimui nedalyvauti rinkimuose pritarė ir partijos taryba. Anksčiau M. Murza yra skelbęs, kad kels savo kandidatūrą vienmandatėje apygardoje. Kelti savo kandidatus daugiamandatėse apygardose, kur balsuojama už partijų sąrašus, LNSP negali, nes nėra registruota.

Pasak M. Murzos, vienmandatėse apygardose rinkimuose į Seimą dalyvaus apie 10 nacionalsocialistų, kandidatuosiančių didžiausiuose šalies miestuose. Tarp kandidatų yra verslininkų, mokytojų, žurnalistų.

Liepos viduryje Teisingumo ministerija dešimtą kartą atsisakė įregistruoti LNSP.

Motyvuodama savo sprendimą ministerija teigė, jog steigiamos partijos įstatuose ir programoje išdėstytos nuostatos dėl lietuvių tautos išskirtinumo, tautinės nelygybės ir nesantaikos prieštarauja Konstitucijoje įtvirtintiems demokratijos ir asmenų lygybės principams bei Politinių partijų ir politinių organizacijų įstatymo nuostatoms.

Prieš tai devynis kartus M. Murza nesėkmingai bandė registruoti kaip visuomeninę organizaciją Lietuvių nacionalsocialinės vienybės sąjungą. Šių metų vasarį sąjunga paskelbė stabdanti savo veiklą, bet po poros mėnesių paskelbta apie LNSP įkūrimą Šiauliuose.