BNS žiniomis, kitų metų vasario pradžioje vyksiančiame Lietuvos nacionaldemokratų partijos (LNDP) suvažiavime į partiją ketinama priimti kelis šimtus naujų narių, tarp jų - neregistruotos Lietuvių nacionalsocialinės vienybės sąjungos narius bei iki šiol nepartinį Kovo 11-ios akto signatarą Kazimierą Uoką.

BNS žiniomis, į buvusio Seimo nario Rimanto Smetonos vadovaujamą LNDP M. Murza ir K. Uoka ketina atsivesti po kelis šimtus žmonių.

Tačiau, kaip rašo dienraštis "Respublika", M. Murza tvirtina, jog kalbėti apie jų įsiliejimą į nacionaldemokratų gretas dar anksti.

"Iki to dar labai toli. Su R. Smetona po Seimo rinkimų mes tik aptarėme tokią galimybę. Tačiau nebuvo sudaryta darbo grupių, nebuvo derybų dėl programų, įstatų derinimo ar vadovybės formavimo. Savo partijos nariams aš tik užsiminiau apie pokalbį su R. Smetona, jokių svarstymų ar sprendimų nebuvo", dienraščiui sakė M. Murza.

Pats M. Murza pritartų vienijimuisi. Anot jo, nacionalinėms patriotinėms jėgoms atstovaujančių partijų yra daug, bet jos mažos ir silpnos, todėl didesnės įtakos neturi.

M. Murza įsitikinęs, jog jei per 2001 metus partijoms pavyktų susivienyti, būtų didelė pažanga.

"Didžiosios partijos jungiasi. Nacionalinės patriotinės politinės partijos ir visuomenės organizacijos taip pat galėtų apie tai pagalvoti", sakė M. Murza.

Tuo tarpu neregistruotos nacionalsocialistų partijos atsakingojo sekretoriaus postą užimantis Deivis Vilkanauskas dienraščiui "Lietuvos rytas" pareiškė, jog dauguma aktyviausių narių kartu su M. Murza perėjo į legalią, bet jokios įtakos šalyje neturinčią Lietuvos gyvenimo logikos partiją.