Renginyje perskaitytas jo globėjos Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas.

„Pasaulio teisuoliai net pačiomis tamsiausiomis mūsų istorijos valandomis liudijo žmogiškumą. Savo drąsiais pasirinkimais ir veiksmais jie pastatė amžiną paminklą svarbiausioms žmonių vertybėms“, – sakoma Prezidentės sveikinime, kurį perskaitė Lietuvos ambasadorius Vokietijoje Deividas Matulionis.

Koncertą ir priėmimą Miuncheno Rezidens rūmų Heraklio salėje surengė Maltos ordinas kartu su Lietuvos ir Miuncheno žydų bendruomenėmis. Renginio metu surinktos aukos bus skirtos dar gyviems žydų gelbėtojams paremti.

Šventiniame vakare kalbėjo Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky, Miuncheno ir Aukštutinės Bavarijos žydų kultūrinės bendrijos vadovė Charlotte Knobloch ir koncertą inicijavęs Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje Christianas von Bechtolsheimas. Savo kalboje jis pažymėjo, kad Pasaulio tautų teisuolių vardas suteiktas net 871 žydų gelbėtojui iš Lietuvos. Tai daugiau, negu jų buvo visoje Vokietijoje.

Garsaus Vokietijos dirigento Enocho Guttenbergo diriguojamas orkestras atliko Franzo Schuberto Simfoniją Nr. 8, o jauna solistė Sophie Pacini skambino Wolfgango Amadeus Mozarto koncertą fortepijonui Nr. 23. Vokiečių autorius Senekas Rosenblumas skaitė ištraukas iš savo prisiminimų knygos „Berniukas spintoje“ apie Varšuvoje katalikų gelbėtojų dėka išgyventą Holokaustą.

Renginiui kartu su Lietuvos Prezidente D. Grybauskaite savo globą buvo suteikęs ir Vokietijos Federacinės Respublikos Prezidentas Joachimas Gauckas.