A.Bubnys gimė 1937 m. lapkričio 16 d. Kaune. Baigęs Marijampolės I-ąją vidurinę mokyklą, studijavo Kauno medicinos institute. Keturis metus dirbo Pagėgių ligoninės chirurgu. Gabus specialistas 1970 m. buvo pakviestas dirbti į Vilniaus universitetą fakultetinės chirurgijos asistentu.

1994 m. apgynė medicinos daktaro disertaciją. Nuo 1990 m. iki 2005 m. vadovavo Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Abdominalinės chirurgijos klinikai.

A.Bubnys yra vienas minimaliai invazyvios endoskopinės ir laparoskopinės pilvo organų chirurgijos pradininkas, paskelbęs 178 mokslines publikacijas, 3 originaliųopaligės operacijų autorius. Profesorius sukūrė abdominalinės chirurgijos mokyklą, parengė gausų būrį mokinių.

Atsisveikinimas su velioniu vyks liepos 4 d. nuo 11 val. laidojimo namuose „Nutrūkusi styga“. Urna išnešama liepos 5 d. 11 val. Laidotuvės vyks Antakalnio kapinėse.

Šalies vadovės pareiškė užuojautą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo Pirmininkė Irena Degutienė pareiškė užuojautą dėl žymaus chirurgo mirties.

„Netekome nepaprastos asmenybės - Lietuvos chirurgų šeimą paliko gabus mokslininkas ir labai patyręs chirurgas. Jo suburta ir sukurta Pilvo chirurgijos klinika įrodė savo pranašumą Lietuvoje ir operacijų skaičiumi, jų lygiu, naujovių diegimu, ir chirurgų ugdymu, jų tobulėjimu", - užuojautoje sako šalies vadovė. Dėl skaudžios netekties prezidentė pareiškė užuojautą chirurgo artimiesiems ir bendradarbiams.

"Brangus kolega ir talentingas daktaras paliko žymų pėdsaką visų jį pažinojusių asmenų širdyse ir atmintyje. Velionis buvo ne tik puikus medicinos specialistas, bet ir nuostabus žmogus. Tikiu, kad visų Jį pažinojusiųjų širdyse niekuomet neišblės atminimas apie Jo atsidavimą gydytojo pašaukimui, dėmesį kolegoms ir paslaugų rūpestį ligoniais", - užuojautoje teigia I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė pažymi, kad Lietuva neteko išskirtinės asmenybės, tačiau lieka Jo kurta ir puoselėta chirurgijos mokykla ir profesinis įdirbis.

"Linkiu stiprybės ir ištvermės visiems, kuriuos ši skaudi žinia prislėgė, įskaudino ir nuliūdino. Šviesi ir nuoširdi pagarba telydi Algimanto Justino Bubnio vardą ir atminimą", - Velionio šeimai ir artimiesiems, kolegoms ir draugams adresuotoje užuojautoje rašo I. Degutienė.