Apie tai ketvirtadienį, Seimo posėdžio metu, informavo parlamento vicepirmininkas Petras Auštrevičius.

DELFI žiniomis, A. Burneikienę pakirto sepsis. Į ligoninę ji buvo
išvežta pirmadienį. Prieš kelias savaites A. Burneikienė buvo susilaužiusi ranką. 

A. Burneikienė gimė 1961 m. gegužės 12 d. Vilniuje.

Velionė 1985 m. baigė Vilniaus universiteto Teisės fakultetą. Baigusi universitetą, dirbo Vilniaus tardymo valdybos tardytoja. 1990-1992 m. buvo Vidaus reikalų ministerijos vyresnioji juristkonsultė. 1992 m. tapo Vidaus reikalų ministerijos Juridinio skyriaus viršininke.

1999 m. balandį Seimo nutarimu paskirta Moterų ir vyrų lygių galimybių kontroliere ir pradėjo vadovauti Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai, kuri vėliau pervadinti į Lygių galimybių kontrolieriaus įstaigą. Jai A. Burneikienė vadovavo iki pat mirties.

A. Burneikienė iki šio rudens beveik metus pavadavo motinystės
atostogose buvusią vaiko teisių apsaugos kontrolierę Editą Žiobienę.

A. Burneikienė užaugino sūnų ir dukrą.

Užuojautas pareiškė valstybės vadovai

A. Burneikienė ypač prisidėjo prie teisinės valstybės kūrimo ir lygių galimybių užtikrinimo, užuojautoje dėl pareigūnės mirties pabrėžė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovė A.Burneikienę pavadino puikia teisininke, darbščia ir atsidavusia valstybės pareigūne.

„Dirbdama įvairiose institucijoje, A. Burneikienė visuomet skleidė drąsą, išmintį ir atsakingą požiūrį į savo darbą. Mūsų atmintyje ji išliks kaip atviras, patikimas ir sąžiningas žmogus", - teigiama prezidentės užuojautoje.

Po sunkios ligos Anapilin iškeliavus ilgametei moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolierei A. Burneikienei, ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pareiškė užuojautą Velionės artimiesiems ir kolegoms.

„Netekome puikaus žmogaus ir gabios teisininkės A. Burneikienės. Skaudžios netekties ir liūdesio valandą nuoširdžiai užjaučiu šeimos narius ir artimuosius. Telydi Jus paguoda ir dvasios tvirtybė šiuo sunkiu metu“, – sakoma Vyriausybės vadovo užuojautoje.

Dėl A. Burneikienės mirties artimiesiems, draugams ir bendražygiams užuojautą pareiškė Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė. Pasak Seimo pirmininkės, netekome sąžiningo, darbštaus ir atsakingo žmogaus. Velionei už ilgametį darbą ginant lygių galimybių principą 2007 metais pelnytai įteiktas Žmogaus Teisių Šauklio sertifikatas.

Šią sunkią liūdesio valandą parlamento vadovė linki stiprybės visiems Velionę pažinojusiems asmenims. „Tegu lydi visuotinė pagarba šviesų Velionės atminimą“, – sako L. Graužinienė.