Draugai jį rado studijoje Vilniuje Šv.Stepono gatvėje, pranešė portalas lrytas.lt.

Jo mirties priežastį aiškinasi policija. Pasak portalo, 1961 metais gimęs V.Ozarinskas pastaruoju metu skundėsi sveikata.

V.Ozarinskas ilgą laiką vadovavo Šiuolaikinio meno centrui, dirbo direktoriaus pavaduotoju. Tarp žymiausių jo darbų - Lietuvos paviljonai tarptautinėse EXPO parodose, Franko Zappos paminklai Vilniuje ir Baltimorėje (JAV).

Policija DELFI patvirtino, kad V. Ozarinsko kūnas rastas 16.26 val.

Šiuolaikinio meno centro, kurio vienas iš vadovų ilgai buvo V. Ozarinskas, svetainėje skelbiama tokia informacija apie kūrėją:

„Valdas Ozarinskas gimė 1961 m. Ignalinoje, Lietuvoje. 1986 m. jis baigė Vilniaus dailės akademijos architektūros fakultetą. Valdas Ozarinskas yra lietuvių architektų grupės „Privati ideologija“, garsėjančios savo inovacinėmis idėjomis, narys. Už Lietuvos paviljono 2005 m. EXPO parodoje Japonijoje apipavidalinimą grupė „Privati ideologija“ gavo Lietuvos instituto įsteigtą apdovanojimą „LT tapatybė“, teikiamą už geriausius Lietuvos įvaizdžio formavimo projektus.

2007 metais Valdas Ozarinskas aktyviai dalyvavo rengiant ir įgyvendinant naujus meninius sprendimus, skirtus viešoms vietoms ir pastatams, taip pat parengė kelis architektūrinius sprendimus meno parodoms. V. Ozarinskas buvo antrosios Maskvos šiuolaikinio meno bienalės tarptautinės parodos ekspozicijos dizaineris. 2006 metais V. Ozarinskas sukūrė naują dizainą Šiuolaikinio meno centro fojė, paversdamas sovietmečiu pastatytų Parodų rūmų pirmąjį aukštą erdve, pritaikyta šiuolaikinių ryšių kultūrai. Šiam dizainui V. Ozarinskas naudojo daiktus ir medžiagas iš mūsų kasdieninio gyvenimo (pvz., iš pramonėje naudojamų pieno dėžių buvo padarytos lentynos ir kt.).“

Menininkas taip pat išgarsėjo tuo, kad buvo Franko Zappos biusto Vilniuje ir Baltimorėje architektas.