„Darbietis“, nesėkmingai siekęs Jonavos rajono mero posto, išsiliejo socialiniame tinkle „Facebook“. Komentuodamas Jonavos žurnalistės Jurgitos Vilčinskienės įrašą apie galimą balsų pirkimą, ministrės patarėjas savo priešininkus išvadino vištgaidžiais ir kitais spalvingais epitetais.

Žmonės supyko – balsus pardavė, o pinigų nėra

Žurnalistė J. Vilčinskienė „Facebook“ grupėje „Ruklos bendruomenė“ pasidalijo įspūdžiais apie galimą balsų pirkimą savivaldos rinkimuose.

„Įsivaizduoji, žmonės skundžiasi, kad vienas kandidatas jiems nesumokėjo už balsus. Žadėjo, o nesumokėjo. Sako, dabar ragelio nekelia. Žmonės pikti ne todėl, kad pardavė savo balsus, o todėl, kad jiems nesumokėjo", - maždaug tokio skambučio telefonu šiandien sulaukiau.

Ir galvoju, kuris didesnis ubagas šiuo atveju – tas, kuris pardavė, ar tas, kuris pirko? Mėšlinais batais – į rajono tarybą, purvinom rankom – prie rajono valdymo“, - parašė J. Vilčinskienė.

Ministrės patarėjas pratrūko

Konkrečių politikų, kurie galimai pirko balsus, žurnalistė neįvardijo. Bet čia netrukus apsireiškė pasipiktinęs S. Jakimavičius, jau pirmajame ture nesudaręs jokios konkurencijos išrinktajam merui, socialdemokratui Mindaugui Sinkevičiui.

Ministrės patarėjas ir kovą baigęs kandidatas į merus pareiškė, esą „nemyli rukliečiai vištgaidžių“, asmuo pavarde Lobovas „po kalėjimo patapo tam tikru paukščiu, bet tikrai ne ereliu“.

Ir taip toliau, ir panašiai. Pasigrožėkite:



Supyko išvadintas vagimi

Ministrės patarėjas S. Jakimavičius DELFI patvirtino rašęs spalvingus komentarus. Politikas taip pat paaiškino, kas jį taip įsiutino – esą jonaviškis Andrius Lobovas po žurnalistės įrašu paskelbė, kad „tas vagis yra Saulius Jakimavičius“, ir čia „darbiečiui“ nepakako savitvardos.

„Buvo interpretuojama, kad tokie žmonės yra kaip ir „vagys“. (…) Ir po apačia atsirado A. Lobovo komentaras, kad „tas vagis yra Saulius Jakimavičius“, - prisiminė ministrės patarėjas. - Poniai Jurgitai parašiau, kad jeigu tokie dalykai yra, kad tikrai kažkas taip sakė, tai tikrai reikia kreiptis į policiją. Nes tai yra balsų pirkimas, tai yra nusikaltimas. Ir prašau kreiptis į policiją – tikrai nustatys, kas tokie skambino, paskambins žmogui, tegul klausia, pasako: va, ten Jonas, Petras, Antanas, nežinau, ar Šarūnas Černiauskas pasiūlė kiek tai pinigų, kad balsuotų už tą ir tą. (…)

Tiesa, komentaro, kuriame jis išvadintas vagimi, „Facebook“ jau nebėra. Anot S. Jakimavičiaus, užgaulus A. Lobovo pareiškimas buvo pašalintas.

Pašnekovas taip pat paaiškino, ką turėjo omeny naudodamas terminą „vištgaidžiai“. Esą šis epitetas skirtas vienam Jonavos politikui, kuris neva šmeižia „darbietį“ naudodamas netikrą „Facebook“ profilį.

„Mes čia kalbame konkrečiai apie Ruklos seniūną Gintą Jasiulionį, kuris susikūręs yra kitą profilį, pasivadinęs „Inga Krik“, tą žino visi. Jisai iš vieno profilio komentuoja, iš kito atsako. (…) Tas dalykas paprasčiausiai daėdė, taip sakant. Ir dėl to mes ten pakankamai rimtai konfliktuojame – žodžiu. (…) Pavadinimas „vištgaidžiu“... ta prasme, kad tai irgi yra lietuviškas žodis. Kad tas žmogus nežino savo tapatybės – ar jis yra vyras, ar moteris“, - aiškino S. Jakimavičius.

Paklaustas, ar jam, kaip ministrės patarėjui, nereikėtų susilaikyti nuo tokios leksikos, „darbietis“ teigė nieko blogo savo žodžiuose nematantis ir nesiejantis jų su darbu ministerijoje.

„Taip, galbūt mano žodis tas buvo šiek tiek aštrokas, bet tai yra lietuvių kalboje vartotinas žodis. Galbūt šiek tiek, sakau, aštrokas. Bet tai reiškia susidvejinusią asmenybę, kuri nesupranta – ar tai yra vyras, ar tai yra moteris“, - reziumavo S. Jakimavičius.