Valdžion

Lietuvių nacionalsocialinė partija iki šiol tebėra nelegali, nors turi vadą, nuostatus, hieraldiką, griežtai laikosi subordinacijos ir partinės drausmės.

Jos lyderis M.Murza garsiai pareiškė ketinimą eiti į valdžią ir padaryti tvarką Lietuvoje. Į Seimą M.Murza planuoja patekti vienmandatėje rinkimų apygardoje, tačiau kurioje?

Šiauliuose tokių - trys: Saulės, Aušros ir Dainų. Kandidatų sąrašus partijos turi pateikti iki rugpjūčio 8 d. "Lietuvos žinios" iš patikimų šaltinių sužinojo, kad Lietuvių nacionalsocialinė partija pirmadienį svarstė klausimą, kurioje rinkimų apygardoje M.Murza kandidatuos į Seimą. Nacionalistai iš šio susirinkimo išsiskirstė jau gerokai po vidurnakčio.

Tas pats patikimas šaltinis "Lietuvos žinioms" patvirtino, kad jau nutarta, kur M.Murza kels kandidatūrą, tačiau griežtai atsisakė išduoti šią paslaptį. Tvirtino, kad ir kur M.Murza balotiruotųsi, jis, be abejonės, laimės, nes kova bus tarp asmenybių.

Spėlionės

Kurioje rinkimų apygardoje už kėdę Seime kausis M.Murza, LŽ pasidomėjo Lietuvių nacionalsocialinės partijos generalinio sekretoriaus E.Skačkausko.

"To sakyti dar negalime. Čia svarbūs politiniai aspektai. Pirmiausia norime sužinoti, kokios bus kitų partijų pozicijos, tada paskelbsim savąją", - sakė E.Skačkauskas. Rugpjūčio 5 d. nacionalistai Šiauliuose rengia dar vieną viešą akciją. Tuomet, matyt, bus labai garsiai pranešta, kokioje rinkimų apygardoje šiauliečiai savo balsus galės atiduoti M.Murzai.

Šiaulių merės sekretorė socialliberalė S.Sireikienė sakė, jog, "turgaus duomenimis", M.Murza garsiai tvirtino nebijąs susikauti su socialliberalų lyderiu Artūru Paulausku (pastarasis jau pareiškė balotiruosiąs Šiauliuose). Šiaulių miesto tarybos narė, konservatorė I.Vasinauskaitė teigė girdėjusi, kad nacionalistų vadas mesiąs pirštinę konservatoriui Mindaugui Sėjūnui.

Užvakar vienas Seimo narys, panorėjęs likti nežinomas, sakė, kad M.Murza ketina kautis su A.Paulausku.

Socialliberalų lyderio atstovė spaudai Nijolė Steiblienė sakė, kad visus galimus konkurentus A.Paulauskas vertina vienodai. "A.Paulausko kova vyks ne su priešininkais, o už rinkėjus", - teigė ji.