Milijonierius sako, kad jo partija kovos už šalies sportą, kultūrą ir meną, nes esą šios sritys - apleistos. V.Romanovas tikina, kad į jo partiją - savanorių apstu, tačiau TV3 pasiekusi informacija rodo kitką – esą stoti į kuriamą partiją verčiami V.Romanovo bendrovės darbuotojai.

TV3 susisiekus su verslininku, šis telefono ragelį perdavė savo atstovui.

"Dirbam, kuriam. Ir kokia tai partija bus?, - kaip sakyti nei kairės, nei dešinės. Sakykime, centro krypties. Kovosime už sportą, už kultūrą už meną. Už kaip sakoma, geresnį gyvenimą Lietuvoje, nes jis labai pasidarė nebepakenčiamas tiesiog'', - kalbėjo neįvardintas atstovas.

V.Romanovas neslepia, kad steigiamasis partijos suvažiavimas vyks šį sekmadienį Žalgirio arenoje. Esą tada ir bus išrinktas partijos pirmininkas bei paaiškės partijos pavadinimas, kuris šiuo metu renkamas iš trijų variantų.

Kad partija būtų užregistruota, būtina turėti tūkstantį jos narių. TV3 žiniomis, dėl to verslininkas pats ir per patikimus asmenis stotį į jo partiją spaudžia jam priklausančių bendrovių darbuotojus.

Vienoje iš V. Romanovo įmonių dirbanti moteris pasakojo kad iš pradžių labai gražiai buvo pasiūlyta, kad kažkoks vyks sąjūdis už sportą ir kultūrą. Po to buvo pasakyta, kad partijai įsteigti reikia tūkstančio narių, o kadangi atėjusių žmonių apie 100-150 an griežtokai buvo pasakyta, kad reikia atsivesti dar.

Politikos apžvalgininkai sako, kad "Ūkio banko" savininko V. Romanovo užmojis eiti į politiką – grėsmingas.

"Pirmiausia, pagalvotum apie "Snoro" istoriją. Ir bankas turėjo žiniasklaidos priemonę, ką draudžia Lietuvos įstatymai. Jeigu žlungant bankui žiniasklaidos priemonė gynė tą banką, kas bus jeigu kažkoks bankas žlugs ir tada partija pradės ginti tą banką. Politinė jėga – tai manau yra labai pavojinga", - sakė G. Aleknonis.