Susitikime Seimo pirmininkas A. Paulauskas svečią patikino Lietuvos užsienio politikos tęstinumu, kuri siejama su Lietuvos integravimusi į Europos Sąjungą (ES) bei NATO, pranešė Seimo spaudos tarnyba.

A. Paulauskui pasidomėjus svečio požiūriu į įstatymų leidybos ir labdaringos veiklos derinimą, G. Sorosas teigė, kad įstatymai turėtų skatinti filantropinę veiklą ir sudaryti kuo geresnes sąlygas tiesiogiai remti kultūros ir sveikatos apsaugos sritis. Pašnekovai sutiko, kad Lietuvoje dabar akivaizdus kartų pasikeitimas ir tai yra išskirtinai įdomus reiškinys, galintis būti ženklu jaunimo problemų sprendimui įvairiuose visuomenės lygiuose.

G. Sorosas teigė, kad tolesnė jo fondo veikla Lietuvoje priklauso nuo įstatymų leidėjų, nuo galimybės plėtoti labdarą. Seimo pirmininkas priminė svečiui apie numatomą valstybinę informacinės visuomenės Lietuvoje kūrimo ir įgyvendinimo programą, ir pabrėžė, kad jos nuoseklus įgyvendinimas per 5-6 metus turės būti susijęs ir su palankiais teisės aktais labdaros atžvilgiu.

Po susitikimo su A. Paulausku G. Sorosas, kuris Lietuvoje paskutinį kartą lankėsi prieš ketverius metus, žurnalistams teigė matąs akivaizdžią šalies pažangą, ypač žmonių mąstyme. Tačiau jis nesiėmė komentuoti Lietuvos ekonominės padėties ir jos perspektyvų.

Paklaustas, kaip vertina savo fondo veiklą Vilniuje, jis sakė, kad "ir toliau lieka maloniai nustebintas". Pasak G. Soroso, ketvirtadienį susitikime su fondo valdyba jam didelį įspūdį paliko pateikta fondo veiklos strategija, siekiant Lietuvoje įtvirtinti atviros visuomenės koncepciją. G. Sorosas yra pagrindinis Atviros Lietuvos Fondo (ALF) rėmėjas.

Tą pačią dieną G. Sorosas pietavo su Lietuvos prezidentu Valdu Adamkumi. Pasak prezidento spaudos tarnybos pranešimo, V. Adamkus padėkojo G. Sorosui už indėlį plėtojant demokratijos ir atviros visuomenės idėjas Lietuvoje. Šalies vadovas pakvietę garsų filantropą dalyvauti kitais metais Vilniuje įvyksiančioje tarptautinėje konferencijoje "Civilizacijų dialogas".

Sorosas ketvirtadienį Vilniuje dalyvauja ALF veiklos 10-mečio renginiuose. Tos pat dienos vakarą G. Sorosas ir ALF rengia priėmimą, į kurį kviečiami kultūros, meno, mokslo, visuomenės, politikos veikėjai, Fondo partneriai ir kolegos iš kaimyninių šalių.

1995 metais G. Sorosas buvo apdovanotas II-ojo laipsnio Gedimino ordinu. G. Sorosas gimė 1930 metais Vengrijoje, Budapešte. 1947 m. emigravo į Angliją, kur 1952 m. baigė Londono Ekonomikos mokyklą (London School of Economics). 1956 m. jis persikėlė į JAV. G. Sorosas yra jo įkurto "Soros Fund Management" prezidentas ir "Quantum Group of Funds" vyriausias tarptautinių investicijų patarėjas.