„Prokuratūra Prancūzijoje jau oficialiai patvirtino ambasadai, kad sulaikytasis asmuo yra Rusijos pilietis“, - sakė laikinasis ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorius Artūras Vazbys.

Jo teigimu, dėl to Lietuvos diplomatai tyrimo eiga nebesidomės.

Pirmadienį Prancūzijos vakaruose, Puatjė mieste sulaikytame sunkvežimyje buvo rasti aštuoni sirai ir trys iraniečiai, iš jų trys vaikai.

Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ yra išplatinusi informaciją vežėjams dėl nelegalių migrantų gabenimo. Rekomendacijose teigiama, kad migrantai sąmoningai slepiasi sunkvežimių, vilkikų ertmėse.

Europą krečia didžiausia migracijos krizė nuo Antrojo pasaulinio karo. Šiemet prie Viduržemio jūros išorinę Europos Sąjungos sieną kirto per pusę milijono migrantų.

Europos Sąjungai nusprendus perskirstyti į Europą atvykstančius karo pabėgėlius daugiausiai iš Sirijos, Eritrėjos ir Irako, Lietuva per artimiausius dvejus metus turės priimti 1105 asmenis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)