„Tikrai nežadu naikinti migracijos departamento, tai nebėra savalaikis klausimas“, - pirmadienį žurnalistams Vidaus reikalų ministerijoje sakė T.Žilinskas.

Jo pirmtakas Saulius Skvernelis pernai yra pasiūlęs naikinti Migracijos departamentą, išdalijant jo funkcijas Valstybės sienos apsaugos tarnybai ir Policijos departamentui.

Pasak T.Žilinsko, Migracijos departamente reikėtų keisti darbo organizavimą, atsisakant smulkiųjų funkcijų ir dirbant tokiose srityse kaip pilietybės, prieglobsčio suteikimo klausimai.

„Specialiųjų tyrimų tarnyba kovoja su stambiąja korupcija, o kriminalinė policija su smulkiąja. Tai lygiai taip pat aš matyčiau pasiskirstymą tarp Migracijos departamento, kuris dirbtų su sudėtingomis bylomis, o policijos migracijos tarnybos, turėdamos tinklą visoje Lietuvoje, galėtų priiminėti dokumentus ir priimti tiesiog greitesnius sprendimus vietoje eiliniais klausimais“, - kalbėjo ministras.

Jis teigė, jog su parlamentarais susitarta, kad Seime svarstomos Migracijos departamentą naikinančios pataisos būtų grąžintos ministerijai tobulinti.

Siūlymą naikinti Migracijos departamentą yra sukritikavusi ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.