DELFI žiniomis, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai Vilniuje dirbančią teisininkę įvardija kaip padėjusią įsisavinti iš Panevėžio savivaldybės gautus 2 mln. 375 tūkst. litų.

D. Dūdienei pareikšti įtarimai dėl padėjimo sukčiauti ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

„Neturiu noro ką nors jums aiškinti, esu užsiėmusi ir neturiu noro su jumis bendrauti“, – įtariamąja tapusi advokatė atsisakė komentuoti jai STT pareikštus įtarimus.

DELFI šaltinių teigimu, D. Dūdienės darbo vietoje buvo atlikta krata, jos metu paimtas advokatės kompiuteris. Taip pareigūnai siekė surasti LKF 5 m. bendradarbiavimo sutartį su Panevėžio miesto savivaldybe ir su šios sutarties įvykdymu susijusius dokumentus, darbų atlikimo aktus, juose nurodytas sumas pagrindžiančias sąskaitas bei kitus daiktus ar dokumentus, turinčius reikšmės nusikalstamai veikai tirti ir nagrinėti.

Pareigūnai įtaria, kad būtent advokatė padėjo klastoti dokumentus, taip galimai sudarydama sąlygas bendrovei „Via unica“, valdančiai Panevėžio viešbutį „Romantica“, užvaldyti didelės vertės Panevėžio miesto savivaldybės lėšas.

Pirminiais duomenimis, D. Dūdienė padėjo iš savivaldybės gautų lėšų panaudojimą pateisinti suklastotais viešbučio „Romantic“ rekonstravimo darbų atlikimo aktais bei sąskaitomis už sportininkų apgyvendinimą viešbutyje – esą viešbučio vadovei Daliai Kuklierienei ji nurodė kokią tikrovės neatitinkančią informaciją įrašyti į„Via unica“ dokumentus.

Šiuo metu STT ir Panevėžio apygardos prokuratūros atliekamame tyrime jau yra 14 įtariamųjų. Tarp jų – ir Panevėžio miesto meras Vitalijus Statkevičius.

M. Balčiūnui buvo pateikti įtarimai ne tik dėl kyšio (televizoriaus „Sony“) paėmimo, bet ir dėl milijono litų užvaldymo.

Ikiteisminio tyrimo duomenis patikrinusi Generalinė prokuratūra nenustatyta esminių jo organizavimo, atlikimo ar prievartos priemonių taikymo teisėtumo pažeidimų.