Šį kartą net trys prieštaringai vertinamos organizacijos pareiškė norą žygiuoti Laisvės alėja vasario 15-ąją. Nors leidimas neduotas, marginalai vis tiek kviečia rinktis.

Kviečia į eiseną

Nacionalistai savo puslapyje internete skelbia, kad eitynės įvyks sekmadienį, vasario 15 d.,13 val.

„Ateik prie Soboro ir prisijunk prie eitynių ir mitingo „Už Lietuvos nepriklausomybę ir soc. Teisingumą“. Tik susivieniję nugalėsime išnaudotojus ir pavergėjus, o tik išvedus okupacinę kariuomenę galėsime, dirbančiajai tautai grąžinti pavogtus turtus, santaupas ir garbę, išstoti iš iškrypėliškos ir išnaudotojiškos ES, sukurti tikrai nepriklausomą ir socialiniu teisingumu pagrįstą Lietuvą, nusimesti JAV Volstryto bankų palūkaninę vergovę ir atkurti Lietuvos banką bei Litą!“, - skelbia organizatoriai.

DELFI žiniomis, prie nacionalistų „parado“ nori jungtis ir tokios organizacijos kaip socialistinis liaudies „Frontas“ ir judėjimas „Vytis“.

Guja iš centro

Nors eitynių organizatoriai kviečia į eiseną, Kauno savivaldybė leidimo renginiui neišdavė. Marginalai prašė leidimo žygiuoti Laisvės alėja.

Kauno savivaldybė išduoti leidimą atsisakė ir pasiūlė akciją perkelti į Nemuno salą, šalia „Žalgirio“ arenos. Kol kas neaišku, ar akcija apskritai įvyks.

„Jei leidimo neturime, tai jis bus. Ar dar tikimės gauti? Nežinau. Šiaip dar turėtų suderinti šitą klausimą. Viskas pagal aplinkybes. Neburkime“, - DELFI teigė Lietuvos piliečiu prisistatęs Žilvinas Razminas. Jo kontaktinis telefono numeris nurodytas nacionalistų internetiniame puslapyje.

Vasario 16-ąją Laisvės alėja tradiciškai žygiuos Tautinis jaunimas.

Ragina nesupainioti renginių

Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos Valdybos pirmininkas Mindaugas Sidaravičius teigė, kad kai šių metų vasario pradžioje „tautiniais socialistais“ pasivadinusios marginalios kompanijos tinklapyje pasirodė skelbimas, kviečiantis į akciją Kaune, kuri vyks vasario 15 d., pasidarė aišku, kad tikrai atsiras žmonių, kurie tyčia ar netyčia bandys šį renginį suplakti su tradicinėmis Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) organizuojamomis Vasario 16-osios eitynėmis. 

„Nors vasario 15-os „akciją“ organizuoja galimai Kremliaus finansuojama kelių žmonių grupelė, ji su tautiškumu ir socialiniu teisingumu turi tiek pat bendro, kiek jūrų kiaulytė su jūra ir kiaulėmis, o gal ir dar mažiau, bet dalis žmonių vistiek gali būti suklaidinti. Nieko nepadarysi, taip veikia vadinamosios juodosios technologijos, kurios ypatingai sustiprėjo dabar vykstančiame informaciniame kare“, - teigė M. Sidaravičius

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (607)