Renginio svečiai galėjo pasivaišinti daugiau nei 10 skirtingų sriubų, kurias siūlė ne tik įvairūs restoranai, bet ir žinomi žmonės – Vytaras Radzevičius, Vaida Kurpienė, Vaida Grikšaitė-Česnauskienė su Lietuvos futbolininkų žmonų komanda, Aistė Guogienė. Sveikinimo žodžius tarė ir paramą skurstantiems seneliams renginyje parodė Vilniaus meras Remigijus Šimašius, ilgametis akcijos globėjas Valdas Adamkus, rašytoja, meno istorikė Kristina Sabaliauskaitė ir daugelis kitų.

„Man asmeniškai labai didelė garbė, manau, kiekvienam vilniečiui taip pat, kad ši puiki akcija startuoja Vilniuje. Iš čia pasklinda po visą Lietuvą, iš čia pasieks stalą ir širdį tų žmonių, kurie ne visada turi su kuo pakalbėti ir ką pavalgyti. Maltiečiai labai taikliai sako – priimti daug sunkiau nei duoti. Reikia suprasti, kad priimti nėra blogai ir reikia drąsos tai padaryti. Taigi, vilniečiai, jeigu jums reikia sriubos ar pagalbos, nesikuklinkite tą pagalbą priimti. O tų, kam nėra nepritekliaus, noriu paprašyti, kai rašysite laišką Kalėdų Seneliui, paprašykite, kad paaukotų Maltos ordinui. Tos lėšos tikrai bus paaukotos prasmingai“, – pradėdamas akcijos „Maltiečių sriuba“ renginių maratoną per visą Lietuvą sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Jis, kaip miesto šeimininkas, pirmasis įpylė simbolinį sriubos samtį ir taip paskelbė šventės pradžią.

Šiuo išskirtiniu renginiu pradedama labdaros akcijos „Maltiečių sriuba“ renginių kelionė per visą Lietuvą – iš viso bus surengta daugiau nei 30 renginių Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Jų metu miestų gyventojai ir svečiai bus kviečiami pasivaišinti sriuba ir paaukoti, taip prisidedant prie pagalbos maltiečių globojamiems seneliams. Artimiausi renginiai vyks Rokiškyje, Šilalėje, Alytuje, Klaipėdoje, Marijampolėje.

Sriubų šventės Vilniuje dalyviai buvo vaišinami įvairiausiomis sriubomis: burokėlių, šviežių kopūstų, su bizoniena ar pankoliais, charčio, šiupinine, kaukazietiška sriuba chašlama, lęšiu sriuba su pomidorais ir gvazdikais ir kitomis.

Visus šventės dalyvius vienijo vienas tikslas – noras padėti vienišiems skurstantiems Lietuvos senukams.

Labdaros akcija „Maltiečių sriuba“ – tai didžiausias Maltos ordino pagalbos tarnybos projektas. Už šios akcijos metu surinktas lėšas savanoriai visoje Lietuvoje globoja daugiau nei 2 300 vienišų senelių. Iš 2014 m. akcijos metu surinktų lėšų šiais metais 17-oje miestų maltiečiai išdalino daugiau kaip 95 000 karšto valgio porcijų, papildomai nuvežė daugiau nei 10 000 sauso maisto davinių. 10 miestų savanorės globojo ypatingos priežiūros reikalaujančius senjorus, 5 miestuose veikė maltiečių Senjorų klubai.

Šiais metais geros valios žmonės jau paaukojo beveik 160 tūkst. eurų, t. y. beveik 110 tūkst. porcijų sočios sriubos. Už suaukotas lėšas maltiečiai ir toliau tęs savo projektus, kurių metu globoja vienišus senukus – veža jiems karštą maistą, aprūpina reikalingiausiais medikamentais, padeda susitvarkyti, o svarbiausia – skiria dėmesį, kurio vienišiems senukams trūksta labiausiai.

Labdaros akcija tęsis dar visą mėnesį, iki sausio 1 d., tad kiekvienas geros valios žmogus gali prisidėti. Tai galima padaryti skambinant trumpaisiais numeriais: 1417 – 1,45 euro (vienas dubenėlis sočios sriubos), 1418 – 2,90 euro (du dubenėliai sočios sriubos). Neribotą sumą galima paaukoti apsilankius www.maltieciusriuba.lt.