„Tokiu atveju įstatymas numato, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) turėtų organizuoti naujus mero rinkimus ir, jeigu neklystu, tai turėtų padaryti per šešis mėnesius“, – Eltai teigė VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

VRK pirmininko pavaduotoja kol kas negalėjo pasakyti, kada tie rinkimai galėtų vykti, esą dėl to būtų sprendžiama jau turint galutinį sprendimą dėl mero paskyrimo ministru.

„Kol kas konkrečios datos tikrai nepasakysime, kadangi reikia sulaukti, kad tikrai ministrai būtų patvirtinti. Kai jau bus ministrai patvirtinti, tada VRK priiminės sprendimą, ką šiuo konkrečiu atveju dėl Jonavos daryti. Panašu, kad reikės naujų rinkimų, ir nuspręsime, kada tuos rinkimus organizuoti“, – sakė L. Matjošaitytė.

2015 m. savivaldos rinkimai buvo pirmieji, kuriuose meras buvo renkamas tiesiogiai.

32 metų politiką į Ūkio ministrus siūlo socialdemokratų partija. Iki šiol jis eina Jonavos miesto mero pareigas, prieš tai buvo vicemeru. M. Sinkevičius yra baigęs verslo administravimo bakalauro studijas Vilniaus universitete, teisės bakalauro studijas Mykolo Romerio universitete, marketingo ir vadybos magistro studijas ISM Vadybos ir ekonomikos universitete. Šiame universitete yra anglų kalba parengęs ir apsigynęs daktaro disertaciją tema „Alkoholio vartojimas prieštaringų visuomeninių ir asmeninių veiksnių kontekste“.