Specialioje LRT televizijos laidoje M. Laurinavičius konstatavo, kad tai, kas vyksta Kijeve, jau panašu ne tiek į protestus ir riaušes, kiek į karą. Esą abiejose pusėse stovi armijos.

„Tą ginkluotą jėgą, kuri kovoja protestuotojų pusėje, aš vadinčiau jau armija. (…) Tai nėra profesionali armija“, - kalbėjo ekspertas.

M. Laurinavičiaus teigimu, neabejotina, kad protestuotojai ginkluoti koviniais ginklais ir juos naudoja. Vis dėlto jis pabrėžė, kad ginklai nebuvo naudojami, kol kulkų nepaleido kita konflikto pusė.

Pasak jo, jeigu Rada buvo evakuota, tai reiškia, kad jos užėmimo grėsmė yra didelė. Kas savaime keista, mat Radą saugančios pajėgos ir gausios, ir geriau ginkluotos.

„Reiškia, užėmimo grėsmė yra tokia, kad jau reikėjo evakuoti darbuotojus ir deputatus. (…) Jinai (protestuotojų armija – DELFI) nėra tokia pajėgi, kad taip lengvai prasiveržtų iki Rados. Jeigu jinai prasiveržė, reiškia, ten kažkas vyksta viduje“, - aiškino M. Laurinavičius.

Pasak jo, jeigu protestuotojai užims Radą, Viktoras Janukovyčius turės vienintelį kelią – bėgti iš Ukrainos.

„Jeigu būtų užimta Rada arba Vyriausybė, tas „vyriausybinis“ kvartalas, (…) tai nebūtų dar revoliucijos pergalė. Tai būtų labiau simbolis. (…) Tai reikštų, kad valdžia prarado bet kokią įtaką – ne tik politinę, bet ir jėgos įtaką. Aš manau, kad jeigu būtų užima Rada ir Vyriausybė, tas „vyrisybinis“ kvartalas, V Janukovyčiui, jeigu dar bent kiek proto turi, būtų vienintelis šansas kuo greičiau bėgti iš Ukrainos, kad jo neištiktų Muammaro Gaddafi likimas“, - sakė M. Laurinavičius.

Kur bėgti, eksperto žodžiais, V. Janukovyčius rastų nesunkiai. „Sunku pasakyti, kur bėgtų, bet su tiek pinigų tikrai rastų, kur“, - teigė M. Laurinavičius.