Anot jo, B.Nemcovas galėjo trukdyti tam tikriems asmenims, todėl su juo ir buvo susidorota.

„Šio nužudymo kontekste reiktų kalbėti apie Rusiją kaip apie kriminalinę valstybę. Ne tiek siečiau tai su jo opozicine veikla ir kad tai padaryta Kremliaus užsakymu, nes, mano įsitikinimu, jis kaip opozicijos veikėjas realios grėsmės režimui nėkėlė, bet kadangi Putino Rusija yra absoliučiai kriminalinė valstybė, ten susikerta daugybė kriminalinių interesų ir kažkam - režimo daliai ar asmeniui - jis užmynė ant nuospaudos ar kėlė grėsmę“, - BNS sakė M.Laurinavičius.

„Tai Rusijoje nėra pirmas ir, bijau, ne paskutinis atvejis“, - pridūrė politologas.

Pasak M.Laurinavičiaus, įmanoma, kad B.Nemcovas kažkam kėlė nepatogumų, todėl su juo ir susidorota.

Marius Laurinavičius
„Gali būti nepatogumų, gali būti, kad tiesiog kažkam perėjo kelią, nes tai yra žinomas žmogus, kuris pats aktyviai veikė. Turėkim galvoje, kad jis pats buvo režimo dalis ir jo ryšiai irgi buvo pakankamai glaudūs“, - aiškino M.Laurinavičius.

Tačiau jis sakė, kad opozicijos lyderis buvo labiau žinomas veidas užsienyje nei labai didelę įtaką turintis pačioje Rusijos opozicijoje.

„Aš nematau jokios realios grėsmės, kokią jis būtų kėlęs režimui. (...) Jis pastaruoju metu buvo toks žmogus, su visa pagarba jam, kuris tiesiog buvo žinomas veidas užsienyje. Jis daug važinėjo ir kalbėjo užsienyje, bet Rusijoje jis nebuvo nei didelė jėga, nei vertinamas tarp pačios opozicijos. Jis, mano įsitikinimu, tikrai nekėlė grėsmės“, - tikino politogologas.

B.Nemcovas penktadienį vakare nušautas Maskvos centre. Pirminiais duomenimis, prie B.Nemcovo privažiavo baltas automobilis, iš kurio buvo paleisti keturi šūviai, po to mašina dingo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)