M. Basčio teigimu, jis taip pat pasitraukia iš rinkimų kovos dėl socialdemokratų partijos pirmininko posto.

Dėl mestų kaltinimų M. Bastys ketina kreiptis į Generalinę prokuratūrą.

V. Pranckietis prabilo apie apkaltą

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad Seime gali būti pradėta apkaltos procedūra M. Basčiui, jei jis pats nepriims sprendimo trauktis iš Seimo vadovybės ir paties parlamento.

„Geriausias būdas tai būtų jam pačiam apsispręsti. Šiaip neturėtų turbūt būti (Seimo nariu – BNS). Bet mes negalime jam diktuoti tokių sąlygų, nebent apkaltos proceso būdu. Bet turėtume pakeisti Seimo statutą, kadangi Konstitucinis Teismas yra kvestionavęs straipsnį dėl apkaltos, jis dabar yra lyg ir negaliojantis, tai turime tokį kazusą teisinį, bet manau, kad artimiausiu metu išspręsime, nes apkalta man atrodo čia reikalinga, nes yra poreikis“, – BNS penktadienio rytą sakė V.Pranckietis.

Iš Seimo trauktis neketina

Iš Seimo narių gretų M. Bastys trauktis neketina, nes nesijaučia kaltas.

„Į tą klausimą turi atsakyti Generalinė prokuratūra, aš jokių nusikaltimų nesu padaręs. Manau, kad ir prokuratūra tą patį konstatuos, nes mestas šešėlis man dėl VSD pažymos. Pirmiausiai priimu tą sprendimą pasitraukti iš Seimo vicepirmininko pareigų, kad nebūtų diskredituojamas Seimo valdybos vardas", - sakė politikas.