„Nuoširdžiai noriu padėkoti už mano kandidatūros iškėlimą į Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkus. Toks bičiulių pasitikėjimas įkvepia, tad priimu šį iššūkį ir varžysiuosi dėl LSDP pirmininko pareigų“, - rašoma pirmadienį socialdemokratų išplatintame M.Basčio kreipimęsi į partijos narius.

Jis teigė, kad tapęs pirmininku partijos „neištemptų ir neišgelbėtų“ vienas pats: „Kelią permainoms grindžia tik tas lyderis, kuris atveria galimybes kitiems, o pats nebijo tiesos, kad ir kokia ji bebūtų“.

„Permainos bus, kai nebandysime užgožti kitų bičiulių, kai mokėsime ne tik pasakyti, bet ir išklausyti bei išgirsti“, - rašė politikas.

Savo dalyvavimą Socialdemokratų partijos pirmininko rinkimuose taip pat galutinai patvirtino ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas, europarlamentaras Zigmantas Balčytis, Seimo nariai Julius Sabatauskas ir Andrius Palionis.

Tiesioginius pirmininko rinkimus socialdemokratai rengs pirmą kartą, iki šiol pirmininkai būdavo renkami suvažiavimuose. Preliminariai numatoma partijos narių balsavimą surengti balandį.