„Aš esu kategoriškai prieš tai, kad į politinę kovą būtų įtraukiami ir begėdiškai, be pagrindo terorizuojami šeimos nariai. Taigi turiu reaguoti ir šioje istorijoje padėti tašką“, – spaudos konferencijoje, kurios medžiagą platina TS -LKD frakcija, pažymėjo M. Adomėnas ir perskaitė žmonos Viktorijos, ant kurios metama šmeižto lavina, pareiškimą.

„Prieš daugiau nei 20 metų, kai man buvo devyniolika, dirbau antikvaro parduotuvėje Vilijampolėje, Varnių gatvėje, kur lankėsi daug pirkėjų, tarp jų turbūt ir Henrikas Daktaras bei Rimantas Ganusauskas („Mongolas“).

Jokiame kitame kontekste nebuvau su jais pažįstama.
Laidos anonse minėtą aukcioną organizavo įmonė, kurioje aš pati net nedirbau. O Kauno Muzikinį teatrą tuo metu galėjo išsinuomoti visi norintieji.

Organizuojant minimą aukcioną dalyvavo daug žinomų Lietuvos žmonių: aukciono režisierius buvo Vytenis Pauliukaitis, aukcioną vedė prodiuseris Audrius Giržadas, parduodamus eksponatus pristatė Lietuvos nacionalinių grožio konkursų nugalėtojos. Renginys pritraukė nemažą to meto aktyvių visuomenės narių dalyvavimą – tikrai negalėjau žinoti visų aukciono dalyvių ir pirkėjų.

Tikrasis klausimas turėtų būti: kodėl dabar pradėta kalbėti apie daugiau negu dvidešimties metų senumo įvykius, kurie nėra jokia paslaptis ir kur joks sveiko proto žmogus negalėtų įžvelgti jokio kriminalo?“

Pasak M. Adomėno, iš šiame pareiškime išsakytų faktų matyti, kad lygioje vietoje ieškoma sensacijų, pasinaudojus skambiomis pavardėmis. Labai lengva manipuliuoti žmonėmis, kurie yra nuteisti atlikti ilgą laisvės atėmimo bausmę – jie gali patvirtinti žurnalistų primestas teorijas vien siekdami dėmesio. Tai nieko bendro neturi su jokia V. Adomėnienės veikla.

„Tokie išpuoliai susiję tik su mano kaip politiko veikla. Kadangi, kaip plačiai manoma politiką ir žiniasklaidą analizuojančių asmenų sluoksniuose, Rūta Grinevičiūtė-Janutienė negamina paskalų be didelių pinigų, reikia susimąstyti, o kas gali būti šio išpuolio užsakovai, kas gali už jo stovėti? Cicerono klausimas – cui bono arba cui prodest?“ – retoriškai klausė Seimo narys.

Jis priminė, kad puolimas prasidėjo tada, kai pasklido žinia, jog M. Adomėnas rimtai nusprendė kandidatuoti Kaišiadorių-Elektrėnų Seimo vienmandatėje apygardoje.

Tai apygarda, į kurią nusitaikęs Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) iškeltas kandidatas Marius Muižinikas, „Dujotekanos“ savininko Rimando Stonio svainis.

Kaip žiniasklaida daug kartų yra rašiusi, jis iš užsienio ne kartą gabeno nežinomų geradarių neva „dovanotas“ milijonines pinigų sumas, kurios galiausiai atsidurdavo Rimando Stonio įmonių kišenėje. Nors žiniasklaida ne kartą apie tai rašė, jis negali atskleisti savo pinigų kilmės.

Seimo narys tikina, kad pasirodžius laidai, tikrai kreipsis į žurnalistų etikos institucijas – į Visuomenės informavimo etikos asociaciją – ir į teismą, kad šmeižtas būtų paneigtas ir V. Adomėnienės būtų atsiprašyta.