Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Tautinių bendrijų ir savivaldos plėtojimo komiteto pirmininkė Olga Gorškova jau ne pirmus metus yra Rusijo kultūros dienos viena iš organizatorių. Anot jos, šventė nekelia jokios agresijos, tad jos uždrausti nereikia.
 
„Pirmiausia, aš Lietuvos pilietė. Aš gyvenu Lietuvoje, sostinėje Vilniuje, kuri istoriškai yra daugianacionalinė ir daugiakultūrinė vieta. Man skaudu girdėti, kad kultūros renginys, kuris organizuojamas jau 12-tą kartą, neša agresiją. Kokia agresija gali būti nuo Puškino romansų, nuo liaudies šokių ir dainų? Svarbiausia, šventėje skamba ne tik rusiškos dainos, bet ir baltarusiškos, lietuviškos, totoriškos, žydų  ir t.t.“, - „Žinių radijo“ laidoje  „Aktualioji valanda“ sakė O. Gorškova.
 
Pašnekovės nuomone, rengti tokias šventes skatina tarptautinė praktika. Tai, kas šiuo metu vyksta Rytų Ukrainoje, pasak O. Gorškovos, su organizuojama švente neturi nieko bendro.
 
„Mes kultūrininkai nekariaujame. Šventė yra tradicinė, jei mes jos nerengsime, manau, įtampa padidės. Dar kartą noriu pakartoti, kad jokios agresijos nėra. Čia koncertinė aikštelė, kur gali pasirodyti mokyklos, kuriose dėstoma rusų kalba, meno kolektyvai. Čia labai pamėgta šventė.“
 
Seimo narys Mantas Adomėnas stebisi tokiais šventės organizatorės žodžiais, o šventės organizavimą vaidina amoraliu.
 
„Atkreipkime dėmesį, kas yra minima? Rusijos federacijos diena. Tai yra tos valstybės diena. Čia nėra tos valstybės kultūros diena, čia nėra Lietuvos rusų bendruomenės šventė. Čia yra svetimos valstybės diena. Mes čia švenčiame V.Putino imperijos dieną. Tai, kad vykdoma kultūrinė programa, suprantama, nes šventė turi būti kažkuo tai užpildyta.“
 
„Gerai, jei tai nieko bendro neturi su Rusijos valstybe, kodėl tada ambsada tai finansuoja? Kodėl yra demonstruojama Rusijos, o ne Lietuvos vėliava? Kodėl ta šventė yra daroma per Rusijos federacijos dieną? Jei Lietuvos rusų bendruomenė nori švesti savo kultūtinę šventę, galima pasirinkti datą, nesusijusią su Rusijos valstybine švente“, - savo poziciją argumentavo M. Adomėnas.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.