„Kilus diskusijai dėl televizijos projekto „Aš myliu Lietuvą“ epizodo, nufilmuoto Eišiškėse, LNK televizija pareiškia, kad apgailestauja, jog ši realybės šou scena galėjo įžeisti žiūrovų, ypač tautinių mažumų, partnerių jausmus“, - teigiama ketvirtadienį išplatintame LNK pranešime.

Televizijos teigimu, realybės šou kūrėjai po lenkus papiktinusio epizodo, kuriame „Aš myliu Lietuvą“ dalyviai nulupo lenkišką lentelę nuo namo Eišiškėse, buvo nedelsiant paraginti elgtis korektiškai.

„Šiam epizodui pasirodžius, televizijos vadovybė iš karto įspėjo projekto „Aš myliu Lietuvą“ prodiuserius dėl jo turinio ir daugiau tokių atvejų per projekto transliavimo laiką nebuvo“, - skelbia LNK.

Vis dėlto televizija laikosi pozicijos, kad realybės šou kurtas siekiant kilnių tikslų.

„Televizija akcentuoja, kad vienas epizodas negali užgožti viso projekto ir jo tikslų. Šiuo realybės šou siekiama atkreipti dėmesį į socialines problemas, sujudinti vietos gyventojų sąmonę, prikelti jų tautiškumo jausmą, o ne juos supriešinti“, - tvirtina LNK.

Ketvirtadienį nepasitenkinimą laidos turiniu išsakė ir Lietuvos kariuomenė.
DELFI primena, kad dvi lenkiško kapitalo kompanijos – draudikai „PZU“ ir aprangos tiekėja „Reserved“ – po skandalo dėl įvykių Eišiškėse paskelbė nebendradarbiausiančios su „Aš myliu Lietuvą“.