LNK laidoje teigiama, kad I.Degutienė prabilo apie tai, jog Lietuvoje į valdžią atėjus Daliai Grybauskaitei, įsigali autoritarizmas, šantažuojami Seimo nariai ir sekami net aukščiausi šalies pareigūnai. Parlamento vadovė nesijaučia saugi net savo kabinete.

„Žinot, kadangi aš jau ne pirmą kartą šiame kabinete šneku laisvai ir su jumis kalbėsiu laisvai, tačiau perspėju, kad viskas yra pasiklausoma“, – ekspertai.eu paviešintame garso įraše girdimas į I.Degutienės panašus balsas.

Seimo pirmininkė skundžiasi Prezidentūros rezgamomis intrigomis.

„Man didesnis yra rūpestis žinai kuo? Kad yra valstybės užvaldymas ir mes einam ne demokratiniu keliu, o Lukašenkos keliu, autoritariniu keliu. Kada po vieną pasikviečia ir intrigas kuria, man sako ant Kubiliaus, Kubiliui ant manęs, trečiam dar ant kažko tai, supjudo tarpusavy. Labai geras metodas – „Skaldyk ir valdyk“. Ir man atrodo, kad tas jau yra pasiekta“, – įraše sako I.Degutienė.

Anot LNK laidos I. Degutienė pasakoja, kad Prezidentūra griebėsi šantažo Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovo atleidimo istorijoje. „Jeigu jūs visą tą eigą matytumėt, kaip vyko pavyzdžiui dėl pareigūno atleidimo, ir kokie buvo daromi veiksmai, ir tie veiksmai mūsų buvo sudėlioti vienokie, bet tu nueini į „Baltuosius rūmus“ ir tu gyveni šantaže“, – pasakoja parlamento vadovė.

Anot jos, nors Lietuva ir parlamentinė respublika, tačiau Prezidentūros įbauginti net Seimo nariai.

„Todėl, kad mes patys kalti – per tris metus užsileidom ant galvos. Tai čia irgi reikia savikritiškai pripažinti. Skambutis – padarykit tą, skambutis – padarykit tą, o mes kaip žiopliai viską darėm. Kiek veto buvo, kurie sakykim tokie migloti buvo, bet panika iš karto Seime. Veto? Reikia pakeisti! Ir tie patys žmonės, kurie prieš mėnesį balsavo vienaip, staiga 180 laipsnių balsuoja kitaip. Visi gyvena baimėje“, – įraše sako I.Degutienė.

Nei Seimo pirmininkė, nei Prezidentūra slapto pokalbio įrašo LNK laidai nekomentuoja.

Daugiau I. Degutienės pasisakymų apie prezidentę LNK ketina paskelbti sekmadienį 19 val.