LNDT išplatintame pranešime teigiama, kad M. Budraitis dar 2010 m. informavo tuometį kultūros ministrą Arūną Gelūną apie papildomą darbą viešojoje įstaigoje „Vilniaus festivaliai“.

„Ministras A. Gelūnas davė žodinį sutikimą. Tuo metu įstatymas nenumatė būtinybės gauti susitikimą raštu“, – skelbia LNDT.

Anot teatro, pradėjęs eiti Lietuvos nacionalinio dramos teatro generalinio direktoriaus pareigas Martynas Budraitis kitus darbo santykius deklaravo įstatymų nustatyta tvarka, nuo 2012 metų M. Budraičio viešųjų ir privačių interesų deklaracija yra viešai prieinama, joje nurodytas ir darbas VšĮ „Vilniaus festivaliai“.

Kultūros ministerija, tirianti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) generalinio direktoriaus Gintauto Kėvišo darbą viešojoje įstaigoje „Vilniaus festivaliai“, nusprendė išplėsti tyrimą ir taip pat įvertinti galimus M. Budraičio ir Lietuvos nacionalinės filharmonijos direktorės Rūtos Prusevičienės darbo drausmės pažeidimus. Ministerijos teigimu, apie papildomą darbą nei M. Budraitis, nei R. Prusevičienė nėra informavusi kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson.

Anot LNDT, M. Budraitis kitus darbo santykius deklaravo įstatymų nustatyta tvarka ir nuo 2012 m. jo viešųjų ir privačių interesų deklaracija yra laisvai prieinama, joje nurodytas ir darbas VšĮ „Vilniaus festivaliai“.

Įstatymas, numatantis būtinybę gauti kultūros ministro sutikimą teatrų ir koncertinių įstaigų vadovams dirbti papildomą darbą, įsigaliojo šių metų sausį. Teatro teigimu, į Kultūros ministeriją buvo kreiptasi žodžiu, prašant nurodyti, kokius dokumentus reikėtų pristatyti M. Budraičiui, tačiau atsakymo nebuvo sulaukta. Tokią pačią užklausą LNDT ministerijai pakartojo raštu penktadienį.