„Laikau švelnia provokacija, aš šiek tiek pakreipsiu kitaip ir galbūt dalinai patenkinsiu jūsų smalsumą. Nemanau, kad LLRA visa tokia yra, yra kai kurių asmenų, bet jų yra įvairiose partijose“, - sakė ministras.

„Tikrai yra tokių, kurie yra gyvi todėl, kad yra konfliktas. Tai čia klasika. Kol yra konfliktas, jie gyvi, jie gali maitintis, kaupti jėgas, būna populiarūs, nes žmonės mėgsta nelaimes. Kokius laikraščius labiausiai skaito? „Akistatą“, kur nelaimių daug, pasiskaito, gal tada pačiam geriau. Čia konfliktas irgi yra, tai vadinasi, yra su kuo kovoti. Bet iš tikrųjų konfliktas negali būti progreso variklis, sveikas protas tą suvokia, bet emocijos pamiršta. Tai aš tikiuosi, kad sveikas protas nugalės“, - pridūrė L. Linkevičius, bet pabrėžė, kad kalba „pagal algoritmą“.

Esame krikščionys? Tai kodėl netinka „atsiprašau“ lenkams?

Prisimindamas lenkų tautai išsakytą savo atsiprašymą dėl a.a. Prezidento Lecho Kaczynskio vizito Vilniuje, L. Linkevičius teigė, jog jam buvo labai keista, kad krikščioniška tauta save laikantiems lietuviams žodis „atsiprašau“ sukėlė tiek aistrų.

„Dėl to atsiprašymo, žinote, kas man buvo keista asmeniškai? Manome, kad esame krikščioniška tauta? Žodis „atsiprašau“ nėra keiksmažodis, galime pažiūrėti į Lietuvių kalbos žodyną, ką reiškia žodis „atsiprašau“, - sakė L. Linkevičius.

Beje, ministrą prie Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslo instituto įėjimo pasitiko piketas – piketuotojai išsakė pasipiktinimą, kad Lietuvos lenkai siekia nelietuviškų asmenvardžių rašybos dokumentuose, prašo įtvirtinti lenkiškus vietovardžių užrašus kompaktiškai tautinių mažumų gyvenamuose rajonuose.

L. Linkevičius piketo nesureikšmino, o auditorijoje studentams priminė, kad lenkų tautos atsiprašė dėl diplomatinio akibrokšto.

„Aš primenu visiems, kas tada buvo. Tai buvo a.a. Lenkijos prezidento vizitas Lietuvoje, jis – mūsų didelis draugas, sąjungininkas, užtarėjas. Jis atvažiavo. Tuo pačiu metu pateiktas visiškai neparuoštas, Seimo neišdiskutuotas, neišsiaiškintas įstatymas. Kas labai skaudu – ir prezidentui asmeniškai, ir visai tautai – kad jiems mūsų lyderių buvo žadėta išspręsti tuos dalykus. Aš tiesiog primenu, aš nesigilinu. Pats faktas, kad įvyksta diplomatinis akibrokštas – ne lietuvių kalba, ne istorija, ne kultūra, ne sienų vientisumas – pats diplomatinis akibrokštas yra gėdingas įvykis“, - sakė L. Linkevičius.

Bendravimas „Twitter“ yra absurdas?

Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktoriaus Ramūno Vilpišausko paklaustas, ar po atsiprašymo pajuto ką nors teigiamo iš Lenkijos užsienio reikalų ministro Radoslawo Sikorskio pusės, L. Linkevičius atsakė teigiamai.

„Aš pajutau, nes mes su juo bendraujame – keičiamės ir SMS, ir e.mail'ais ir twitiname. Šiaip tai absurdas visiškas, būčiau gyvenime neužsiėmęs tokiais reikalais, bet tokios taisyklės, pasirodo, reikia“, - sakė L. Linkevičius.