LDDP savo kandidatus kels 32 vienmandatėse apygardose iš 71. Likusiose apygardose savo kandidatus kels LDDP partneriai - socialdemokratai, partija "Naujoji demokratija" bei Rusų sąjunga. Visos šios partijos yra susivienijusios į kadenciją baigusio prezidento Algirdo Brazausko vadovaujamą koaliciją.

Daugiamandatėje apygardoje šios partijos dalyvaus bendru sąrašu.

LDDP į šį sąrašą deleguos 59 savo partijos atstovus. Kai visos koaliciją sudarančios partijos atskirai įregistruos savo sąrašus, jie bus sujungti į vieną. Jau žinoma, jog pirmuoju numeriu koalicijos sąraše bus įrašytas Socialdemokratų partijos pirmininkas Vytenis Andriukaitis, antruoju - LDDP lyderis Česlovas Juršėnas.

A. Brazauskas Seimo rinkimuose savo kandidatūros nekels.

Liberalų sąjunga, taip pat antradienį VRK pristačiusi savo pareiškinius dokumentus, ketina kelti savo kandidatus visose vienmandatėse apygardose, o partijos kandidatų daugiamandatėje apygardoje sąraše yra 133 asmenys.

Vienuolikta LLS daugiamandatės apygardos sąrašo vieta skirta "naujosios politikos" bloko partneriams, Moderniųjų krikščionių demokratų partijos (MKDP) atstovui – Artūrui Vazbiui.

LLS savo spaudos pranešime pažymi, jog ji yra viena iš partijų, kurios kels Kėdainiuose savo kandidatą prieš žinomą verslininką Viktorą Uspaskichą. "Vikondos" prezidentą bandys nurungti liberalų kandidatas "Kėdainių šiltnamių" direktorius Romas Valevičius.

Prieš V. Uspaskichą savo kandidatą kels ir LDDP. Su juo ketina rungtis LDDP narys, parlamentaras Algimantas Salamakinas.

Savo dokumentus į VRK jau anksčiau atnešė Lietuvos tautininkų sąjunga, Nacionaldemokratų partija ir Rusų sąjunga. Dokumentų priėmimo laikas baigiasi rugsėjo 4 dieną.

Antradienį 17 valandą baigėsi laikas, kuomet asmenys, norintys iškelti save kandidatais vienmandatėse apygardose, turėjo surinkti ir savo rinkimų apygardų komisijoms pateikti ne mažiau kaip po vieną tūkstantį juos remiančių tos apygardos rinkėjų sąrašų.

69 asmenys panoro patys save iškelti kandidatais.

VRK atstovai tikisi jau trečiadienį žinoti, kuriems kandidatams pavyko surinkti reikiamą rinkėjų parašų skaičių.