Kaune lyti pradėjo apie 17 val. Kai kur kritulių iškrito tiek, kad šuliniai nespėjo surinkti viso vandens, o kai kurios gatvės tapo panašios į upes.

Kai kur vandens kiekis net viršijo bortų aukštį ir liejosi ant šaligatvių. Tokia situacija buvo S. Žukausko gatvėje. Tradiciškai sudėtingos vairavimo sąlygos susidarė Jonavos gatvėje, Šiaurės prospekte ir kitose vietose.

Liūtis Kaune – DELFI fotoalbume:

Sutriko Kauno oro uosto veikla

DELFI skaitytojai pranešė, kad iš Londono Lutono į Kauną turėjęs parskristi lėktuvas suko ratus virš miesto, bet negalėjo nusileisti. Lėktuvas nukreiptas leistis Vilniuje. Taip pat Vilniuje turi leistis ir reisas iš Maljorkos.

Pirmasis skrydis turėjo įvykti 20.05 val., į Ispaniją išskristi lėktuvas turėjo 20.55 val.

Kauno oro uosto internetiniame puslapyje rašoma, kad skrydžiai atidėti ir klientams siūloma laukti patikslintos informacijos.

DELFI susisiekus su Vilniaus oro uosto informacija, buvo patvirtinta, kad lėktuvas, turėjęs nusileisti Kauno oro uoste, iš Londono Liutono saugiai nusileido sostinėje 20.20 val. Vilniuje esančiame oro uoste be problemų žemę pasiekė ir lėktuvas iš Palma de Maljorka.

Kaip teigė Vilniaus oro uosto informacijos telefonu atsiliepusi Renata, Vilniaus oro uoste problemų dėl oro sąlygų nėra. Lėktuvai iš Kauno gali būti priimami. Iš sostinės turintys išskristi ir atskristi lėktuvai taip pat vykdo savo skrydžius be sutrikimų.

Klientams, nusileidusiems vietoje Kauno Vilniuje, dėl nuvykimo į Kauną siūloma kreiptis į skrydį vykdžiusių oro linijų atstovus.

Liūtis atslinko ir į Vilnių

Kiek po 21 val. liūtis užklupo ir sostinę. DELFI žiniomis, smarkiai lijo Žirmūnuose, Baltupiuose, Santariškėse.

Sinoptikai prognozuoja, kad lietus Lietuvą gali užklupti ir ateinančiomis dienomis.

„Trečiadienio naktį daug kur numatomi trumpi lietūs, vietomis su perkūnija, škvalu. Trečiadienio dienos metu yra tikimybė daugelyje rajonų sulaukti trumpų liūčių. Vėjas jau pasisuks iš vakarų, bus vidutinio stiprumo, tačiau škvalo metu gūsiai gali būti 15–20 m/s. Naktis bus truputį vėsesnė, temperatūra sieks 15–18 laipsnių. Trečiadienio dieną bus nuo 20 iki 25 laipsnių šilumos“, – LRT radijui sakė sinoptikė Judita Liukaitytė.

Tokia temperatūra turėtų išsilaikyti iki savaitgalio. Naktys taip pat nebus šaltos – apie 10–16 laipsnių. Lietus numatomas vietomis ir ketvirtadienį, ir penktadienį.

Kretingos rajone po liūties apgadintas magistralinis kelias Šiauliai - Palanga

Per antradienio naktį siautusį škvalą Kretingos rajono Kartenos miestelyje paplautas magistralinis kelias Šiauliai - Palanga.

Kartenos seniūnė Gintarė Padvaiskienė antradienio vakarą BNS sakė, kad dėl nuošliaužų kelias netapo neišvažiuojamas, tačiau turės būti tvirtinamas. Kelininkai jo šlaitus laikinai sutvirtino žemėmis.

"Kritinės situacijos nėra. Kelininkai jį dar turės tvirtinti, kad po kitos liūties jis tiesiog neįlūžtų", - BNS aiškino seniūnė.

Kaip pranešė LNK Žinios, spėjama, jog nuošliauža atsirado virtus žaibo nukirstiems medžiams.

Vietinės reikšmės keliukuose, pasak seniūnės, po liūties atsivėrė didžiulės duobės, dėl ko dalis kelių yra sunkiai išvažiuojami lengviesiems automobiliams.

"Kadangi Kartena yra Minijos slėnyje ir iš visų pusių kelias leidžiasi į apačią, nuvažiavo žvyras, žodžiu yra trys praktiškai nepravažiuojami keliai, atsidarė tokios lyg mini smegduobės", - LNK Žinioms sakė G.Padvaiskienė.