Kaip teigiama laiške, prokuratūrai iškėlus baudžiamąją bylą dėl "Lietuvos aido" rašinių, kuriuose, teisėsaugos vertinimu, yra tautinės nesantaikos kurstymo požymių, "tokie nusikalstamo pobūdžio rašiniai skelbiami beveik kiekviename numeryje".

Lietuvos žydų bendruomenės teigimu, per pastaruosius du mėnesius dienraštis paskelbė apie 50 įvairaus žanro publikacijų, kuriose "eskaluojami antisemitiniai mitai". Anot Žydų bendruomenės, ši kampanija prasidėjo rugsėjo 23-ąją, Lietuvos žydų genocido dieną rašiniu "Genocidas - tai žaidimas į vienus vartus".

"Lietuvos aido" publikacijomis pasipiktino prezidentas Vladas Adamkus, tuometinis premjeras Andrius Kubilius, katalikų dvasininkai, lietuvių intelektualai, taip pat išeivijos atstovai.

Kaip laiške rašo S. Alperavičius, "antisemitizmo kurstymas dangstomas neva Konstitucijoje įtvirtinta žodžio laisve, bet ignoruojamas ir pažeidžiamas Konstitucijos teiginys, kad laisvė reikšti įsitikinimus ir skleisti informaciją nesuderinama su nusikalstamais veiksmais - tautinės, rasinės, religinės ar socialinės neapykantos, prievartos bei diskriminacijos kurstymu, šmeižtu ir dezinformacija".