"Lietuvos žaliųjų judėjimo taryba nieko nėra girdėjusi apie Lietuvos žaliųjų sąjūdžio partijos kūrėjų pasiekimus gamtosauginėje veikloje, todėl reiškia nepasitikėjimą šios partijos kūrėjais ir atsiriboja nuo jų veiklos", - teigiama ketvirtadienį išplatintame pranešime, pasirašytame Lietuvos žaliųjų judėjimo pirmininko Rimanto Braziulio.

Pasak pranešimo, Lietuvos žaliųjų judėjimas yra nepolitinė visuomeninė organizacija ir jokios partijos nekuria bei niekaip nėra susijęs su kuriamos partijos iniciatyvine grupe.

"Apgailestaujame, kad su žaliųjų veikla nieko bendro neturintys žmonės spekuliuoja Lietuvos žaliųjų judėjimo vardu, klaidina Lietuvos žmones, ir tuo pat metu žiniasklaidoje stengiasi sumenkinti 20 metų aktyviai vykdomą Lietuvos žaliųjų judėjimo veiklą", - piktinasi visuomenininkai.

Sekmadienį Viliuje vyks steigiamasis politinės partijos "Lietuvos žaliųjų sąjūdis" suvažiavimas. Iniciatoriai teigia, kad partijos steigimą paskatino šiandieninė Lietuvos socialinė, ekologinė, politinė situacija ir realios grėsmės, kurios esą kyla kraštui dėl ekologinės politikos ignoravimo.

Steigiamos partijos iniciatyvinės grupės pranešime sakoma, kad jų tikslas - vykdyti žaliąją politiką, saugoti gamtinius išteklius ir aplinką.

Pranešama, kad steigiamajame suvažiavime žada dalyvauti Europos Žaliųjų partijos (EGP ) atstovas Aleksejus Kozlovas, mokslininkai, visuomenės veikėjai, aktyvus jaunimas, palaikantis žaliųjų idėjų sklaidą ir jų įtvirtinimą Lietuvoje.

Politinei partijai įsteigti būtina, kad ji turėtų ne mažiau kaip vieną tūkstantį steigėjų. Lietuvoje šiuo metu oficialiai įregistruota 40 partijų.