URM netrukus po to įpareigojo Lietuvos ambasadą Vašingtone kreiptis į JAV pakrančių tarnybą bei Ramiojo vandenyno regiono operacijų centrą dėl "Linkuvos" įgulos paieškos tęsimo iki bus pasiekta konkrečių rezultatų arba bus rasta neginčijamų įgulos žūtį patvirtinančių įrodymų.

JAV gelbėtojai, savaitę nesėkmingai ieškoję audringame Ramiajame vandenyne dingusios "Linkuvos", nusprendė nutraukti paiešką.

Per paieškas buvo rastos dvi valtys, laivo borto apsaugos ratai, irklas su užrašu "Linkuva". Tačiau nerasta nė vieno iš 18-kos laivo įgulos narių. Taip pat neaptikta laivo nuolaužų.

Visi įgulos nariai yra Lietuvos piliečiai.

Įgulos narių šeimos kreipėsi į Lietuvos vadovus, prašydamos valstybiniu lygiu tarpininkauti, kad JAV Pakrančių apsaugos tarnyba tęstų paieškas, kol bus rasti "Linkuvos" jūreiviai.

Tarpininkavimo prašymą taip pat pasirašė laivo savininkės - bendrovės "Klaipėdos transporto laivynas" - prezidentas Arsenijus Bičas.

Bendrovė nemano, kad gelbėtojų rasti daiktai duoda pagrindą manyti, jog "Linkuva" nuskendo.

Ryšys su "Linkuva" nutrūko praėjusį trečiadienį. Laivas, buvęs apie apie 220 jūrmylių (350 km) į pietvakarius nuo Akapulko Meksikoje, pranešė apie sugedusį pagrindinį variklį.

"Linkuva" pateko į uraganą "Carlotta" (Karlota), kuriam Meksikos meteorologai buvo suteikę 4-ąją audrų kategoriją.

1988 metais pastatyta "Linkuva" plaukė be krovinio į JAV uostą Long Byčą (Long Beach), kur turėjo prisipilti kuro ir plaukti į Kanadą krovinio.