Garsiame Šveicarijos kalnų kurorte kitų metų sausio 26-30 dienomis vyksiančiame forume dalyvaus 27 pasaulio lyderiai, tarp jų - Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas. Per renginio atidarymą jis sakys kalbą. Forumo vadovas Klausas Schwabas Davose nori matyti ir tinklalapio "WikiLeaks" įkūrėją Julianą Assange'ą.

Lietuvos vadovams svarbiose diskusijose dalyvauti neteks. "Kvietimo negavome ir jo nesitikime. Tačiau visko gali būti - gal kvietimas dalyvauti forume atskries paskutinę minutę", - vakar sakė prezidentės D.Grybauskaitės atstovas spaudai Linas Balsys. Kad Davose nelaukiama Vyriausybės vadovo A.Kubiliaus, patvirtino premjero atstovė spaudai Jarda Paukštienė.

Buvęs užsienio reikalų ministras, ekonomistas Povilas Gylys LŽ teigė, jog pasaulinis ekonomikos forumas formuoja valstybių konkurencingumo reitingus, o į jį kasmet kviečiami ne tik finansiniu ar politiniu, bet ir intelektiniu požiūriu galingiausi pasaulio žmonės. "Sunku atsakyti į klausimą, kodėl mūsų šalies vadovai nebuvo pakviesti. Organizatoriai į forumą kviečia ne tik įtakingus politikus, bet ir žmones, kurie išsiskiria originaliu mąstymu, yra įdomūs. Matyt, nepriklausome tai kategorijai", - kalbėjo profesorius.

Lietuvos vadovai nebuvo pakviesti ir į šių metų sausį Davose vykusį pasaulio ekonomikos forumą. Tuomet prezidentės atstovas spaudai L.Balsys tikino, kad kvietimai į renginį paprastai siunčiami iki gegužės, o tuo metu D.Grybauskaitė dar nebuvo Lietuvos prezidentė.