„Labai rimtu tempu vyksta Lietuvos medikų kvietimas važiuoti į mobilius medicinos punktus šalia Maidano, ne pačiame sūkuryje, bet šalia Maidano. Kad medicinos punktai būtų apsaugoti, kartu važiuos karate federacijos atstovai“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ penktadienį sakė G. Reklaitis. 

Jis nurodė, kad jau yra medikų, pareiškusių norą vykti į Ukrainą, o iki šeštadienio G. Reklaitis tikisi turėti pirmąją 7-8 medikų delegaciją.

Pagalbos Ukrainai iniciatyvos aktyvistė visuomenininkė Agnė Zalanskaitė nurodė, kad svarstomas ir nedidelio medikų centro įrengimas Lietuvos ambasadoje Kijeve. Pasak jos, jau kreiptasi į Sveikatos apsaugos ministeriją, kad Lietuvos medikai galėtų išvykti, ir nuotaikos esą pozityvios.

A. Zalanskaitė taip pat nurodė, kad lietuviai galėtų prisidėti duodami kraujo ukrainiečiams, kuriems jo šiuo metu trūksta. Tam, anot A. Zalanskaitės, reikia sutvarkyti tam tikrus formalumus – tikimasi, kad tai bus padaryta dar ketvirtadienio vakarą. „Manome, kad šeštadienį tiek Nacionaliniame kraujo centre, tiek įrengtuose taškuose (mąstome ir apie tašką prie knygų mugės ir kitose žmonių susibūrimo vietose) bus galima duoti kraujo“, - kalbėjo A. Zalanskaitė.

CNN praneša, kad medikai Ukrainos protestuotojų pusėje teigia, jog žuvusiųjų per ketvirtadienį skaičius pasiekė mažiausiai 100.