Šiam įstatymo projektui jau pritarė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas ir netrukus jis turėtų būti pateiktas svarstyti Seimui.

Spaudos konferencijoje pirmadienį Seimo narys G. Mincevičius teigė, kad šis įstatymo projektas yra "provincialus", nes neatitinka europietiškų standartų bei pasaulinės praktikos.

Lietuvos lenkų sąjungos narį ypač piktina 5-asis įstatymo projekto straipsnis, reglamentuojantis vardo ir pavardės nurašymą ir perrašymą.

Jame numatoma, kad asmens dokumentuose, išduodamuose pagal pirminį šaltinį, kuriame asmenvardžiai parašyti nelotyniško pagrindo rašmenimis, vardai ir pavardės perrašomi lietuvių kalbos rašmenimis pagal vardų ir pavardžių perrašos taisykles.

G. Mincevičiaus nuomone, šiuo straipsniu siekiama įrodyti, kad Lietuvoje gyvena vien lietuviai.

"Žmogus turi prigimtinę teisę į savo pavardę ir savo vardą ir negalima jų iškraipyti, negalima jų kitaip rašyti", teigė jis.

"Kaip nebūtų juokinga, Baltarusijoje, kurią mes peikiame už demokratijos stoką, šiuo atžvilgiu yra pranašesnė už Lietuvą", pridūrė Seimo narys, žurnalistams pateikdamas Baltarusijoje išduoto lenko pasą, kuriame jo asmenvardžiai parašyti lenkų kalba.